Ekipa OFK Napredak Markovac
Foto: Alo/Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Ostalo je još pet kola do završetka Podunavske okružne lige, a fudbaleri OFK Napretka iz Markovca kod Velike Plane su još u prethodnoj 25. rundi obezbedili povratak u Podunavsko-šumadijsku zonu i to protutnjavši kao nekad brzi vozovi kroz ovo selo, koje je i sada važno železničko čvorište.

Ekipa OFK Napredak Markovac

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Da su nemilosrdni, Markovčani su potvrdili i u 26. kolu savladavši ni manje ni više nego Crvenu zvezdu, ali iz Suvodola. Sa 9:0! I tom prilikom, najefikasniji je bio Đorđe Slavković, četvorostruki strelac, koji je kao što je Alo! nedavno objavio, protiv SASK iz Saraoraca, u pobedi od 19:0, postigao 13 golova. Dosad je u ovoj sezoni postigao 39 golova i ubedljivo je najbolji strelac. On već osam godina igra za Napredak i postigao je blizu 150 golova. Na drugom mestu je Lazar Đurić iz drugoplasiranog Železničara iz Kusatka, sa 17 golova.

Đorđe Slavković, golgeter OFK Napredak Markovac

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Markovčani su prvi na tabeli sa 72 boda, čak 20 više od drugoplasirane ekipe iz Kusatka. Postigli su 141 gol, ili 79 više od najvećeg rivala, a primili samo pet, čak 25 manje od Radnika iz Smederevske Palanke, čija je odbrana po neprobojnosti druga u ovoj ligi.

Pravda malo kasni, ali pobeđuje

Napredak iz Markovca je u prošloj sezoni ispao iz Podunavsko-šumadijske zone iako je bio bolje plasiran od OFK Aranđelovca, koji je fudbalskom savezu ponudio bolje finansijske uslove. Markovčani se sada trijumfalno vraćaju, a Aranđelovčanima je opstanak, čini se, mislena imenica. Zauzimaju poslednje mesto, sa samo 15 bodova.

Jeste da mnoge ekipe u ovom rangu muku muče u organizacionom i svakom drugom pogledu, ali mnoge u Markovac doputuju s manje igrača, kao na primer Podunavac iz Udovica, pa su gosti već u osmom minutu gubili sa 6:0, ostali s nedovoljnim brojem igrača i spasli se veće katastrofe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading