VLAHOVIĆ DOBIJA NOVOG TRENERA Hrvat glavni kandidat da zameni Alegrija?
Foto: EPA/EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Prema navodima italijanskog medija, Igor Tudor je, kao nekadašnji igrač, glavni kandidat s obzirom da je vrlo dobro upoznat sa načinom na koji "stara dama" funkcioniše. 

-Čelnici Juventusa sa posebnom pažnjom prate mlade trenere sa pristupačnim platama, a na vrhu liste im je Igor Tudor. On jako dobro poznaje okruženje kao bivši igrač i to mu omogućava detaljnije planiranje trenutne ekipe - naveo je "tuttosport". 

Tudor ne samo da je bivši igrač, već je u Juventusu radio i kao pomoćni trener, što mu samo dodatno olakšava potencijalni poziv glavnog stratega ove ekipe. Hrvatski reprezentativac je od 1998. do 2007. bio igrač Juvea, a od 2020. do 2021. je radio kao pomoćnik Andreu Pirlu.

TERZIĆ PRED PROSLAVU TITULE NA "MARAKANI" Na navijačima je da dođu u nedelju i pozdrave šampione

S druge strane, pretendent na klupu crno-belih iz Torina je i Tijago Mota, koji trenutno vodi Bolonju. On se našao na "listi želja" uprave Juventusa zbog izuzetno napadačkog stila igre i revolucionarnih ideja. Naime, Mota je pre tri godine u intervjuu za "Gazzettu dello Sport" objašnjavao kako formacijom 2-7-2 želi da napravi fudbalsku revoluciju. 

- Ideja je da moji timovi uvek igraju napadački fudbal. Želim da kontrolišemo utakmicu sa stalnim pritiskom i puno kretanja sa i bez lopte. Težim ka tome da svaki moj igrač koji ima loptu u svakom trenutku ima tri ili četiri rešenja ili saigrača koji mogu da mu pomognu. Nije ovo stoni fudbal gde su igrači fiksirani za jedno mesto, oni se stalno kreću. Za mene je napadač prvi igrač odbrane, a golman prvi napadač. Golman je taj koji počinje i gradi napad, dok špicevi služe kao prva linija odbrambenog pritiska na protivnika - govorio je Mota. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading