SRBIJO, DOBILA SI NOVU ZVEZDU Aljoša Vasić je rođen u Italiji, ali je odabrao dres "orlova": Porede ga sa Sergejem Milinkovićem Savićem, a velikani se već utrkuju za njegov potpis (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva/Davide Boggian

 

Prethodnih meseci bili smo svedoci velike borbe Fudbalskog saveza Srbije van terena. Vodile su se velike bitke za fudbalere koji će predstavljati budućnost naše reprezentacije.

Pobedili smo Nemačku, odnosno Bosnu i Hercegovinu i dobili Lazara Samardžića i Vladana Kovačevića, vodimo bitku sa Španijom za Stefana Bajčetića, a nekako nezapaženo je prošla još jedna velika pobeda Srbije. Ovog puta rival je bila Italija, a kao rezultat trijumfa dobili smo Aljošu Vasića, 21-godišnjeg vezistu Padove koji ove sezone briljira na "čizmi".

Kontaktirali smo mladog fudbalera koji nam je otkrio otkud on u Italiji, ko mu je idol, zašto ga porede sa Sergejem Milinkovićem Savićem, ali i šta bi za njega bilo ostvarenje sna.

Rođen u Italiji, ali je sanjao samo jedno - dres Srbije

Srpski fudbaler

Davide Boggian

 

Vasić je ove sezone najbolji pojedinac Padove i najzaslužniji što će klub igrati plej-of za ulazak u Seriju B sa svojih osam golova i četiri asistencije.

- Zadovoljan sam sezonom za sada, ne zbog golova i asistencija već i svojom igrom generalno. Mislim da sam dosta napredovao, u neku ruku postao i lider ekipe. Drago mi je zbog toga.

Iako je rođen u Italiji, Aljoša je odlučio da igra za Srbiju, pa su "orlovi" tako dobili veliko pojačanje u veznom redu.

- Ja sam rođen ovde u Italiji, ali su moji roditelji poreklom iz Banjaluke. Bar dva puta godišnje sam u Republici Srpskoj. Prija mi da budem tamo i da malo promenim sredinu. Moj san je da zaigram za reprezentaciju Srbije i obučem dres "orlova". Dolazili su iz mlade selekcije Italije da me gledaju, ali sam ja odabrao Srbiju. Za mene bi bilo ostvarenje sna da stigne poziv selektora. Ja sam spreman i jedva čekam taj momenat.

SRBIJO, DOBILA SI NOVU ZVEZDU Aljoša Vasić je rođen u Italiji, ali je odabrao dres

Davide Boggian

 

"Novi Sergej Milinković Savić" i utrkivanje velikana

Dok ga Italiji porede sa Markom Tardelijem, u Srbiji se može čuti da Vasić podseća na Sergeja Milinkovića Savića, pa i Dušana Tadića.

- Drago mi je što me porede sa igračima kao što su Sergej Milinković Savić i Dušan Tadić. Jako mi prija tako nešto jer su to veliki fudbaleri sa ozbiljnim karijerama. 

Roma, Fjorentina, Atalanta... samo su neki od kluba koji se interesuju za mladog Srbina. On je, međutim, čvrsto na zemlji i trenutno ima drugačije planove.

- Postoji interesovanje određenih klubova iz Serije A, upoznat sam s tim. Ipak, voleo bih da sačekam po tom pitanju do kraja sezone. Čeka nas plej-of za ulazak u Seriju B i trenutno sam fokusiran isključivo na to. Želim da pomognem Padovi da se domogne druge lige.

SRBIJO, DOBILA SI NOVU ZVEZDU Aljoša Vasić je rođen u Italiji, ali je odabrao dres

Davide Boggian

 

Kako i sam priznaje navijač je Crvene zvezde, ali ne stigne uvek da odgleda utakmice crveno-belih. Ono što ne propušta to su mečevi reprezentacije Srbije, a ima i jednog idola koji nosi naš nacionalni dres.

- Reprezentaciju pratim non stop, Zvezdu i Partizan moram priznati da ne stignem uvek da pogledam, ali sam u toku sa rezultatima. Volim mnogo naših fudbalera, Sergeja, Tadića... dopada mi se i Lazar Samardžić. Navijam za Zvezdu, ali kao što sam rekao, ne stižem uvek da pogledam utakmice. Što se tiče idola, ako bih morao da izdvojim jednog to bi bio Sergej Milinković Savić. Mislim da sam stilom igre najbliži njemu i dopada mi se kako on igra - kaže Aljoša koji je imao prilike i da se upozna sa zemljakom iz Republike Srpske:

- Letos smo igrali prijateljsku protiv Lacija i imao sam priliku da popričam sa Sergejem, dobio sam i dres na poklon. Voleo bih da se jednom sretnemo i u Seriji A jer bih imao još mnogo toga da mu poručim.

 

 

Otkud Aljoša baš u Padovi?

- Padova je moj matični klub, ovde sam počeo da treniram još u četvrtom razredu osnovne škole. Prošao sam sve kategorije kluba, praktično sam rastao ovde. Već 12 godina sam deo ekipe. Ovo mi je treća sezona u seniorskom timu i drago mi je što sada svi pričaju o meni ovde jer sam najmlađi. Vezao sam se za ovaj klub, to moram priznati.

Njegov klub je uspeo da se izbori za plej-of za ulazak u Seriju B. Sada ih čekaju jako teški rivali i težak put do cilja, ali Srbin veruje u svoj tim.

- Daćemo sve od sebe da izborimo plasman u Seriju B. Svi smo zajedno u ovome, znamo da neće biti lako i da nas čekaju teški mečevi. Imamo lepu priliku da ostvarimo san. Verujem da možemo do promocije, ali će biti baš neizvesno - zaključio je Vasić.

*Posebna zahvalnost Davidu Bođaniju na ustupljenim fotografijama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading