NEMA BELE ZASTAVICE U LONDONU Arsenal se ne predaje, Arteta izjavom oduševio navijače
Foto: AP/AP Photo/Kin Cheung

 

Arsenal je već obezbedio povratak u Ligu šampiona posle šest godina odsustva, ali je dozvolio da mi kontrola u trci za titulu u Premijer ligi izmakne iz ruku prošlonedeljnim bolnim porazom od Mančester sitija sa 4:1.

Siti je sada veliki favorit za odbranu titule, ali je Arteta istakao da taj poraz nije umanjio ambicije njegovih igrača.

- To je mentalitet koji nam je potreban i to je ono što mi se najviše dopada poslednjih dana. I dalje nismo zadovoljni, želimo još - rekao je Arteta uoči sutrašnje utakmice protiv Čelsija.

NEMA BELE ZASTAVICE U LONDONU Arsenal se ne predaje, Arteta izjavom oduševio navijače

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Do kraja sezone je Arsenalu preostalo pet, a Sitiju šest utakmica, a Arteta je naveo da će se "još mnogo toga desiti" u trci za titulu iako su je mnogi već pripisali timu Pepa Gvardiole.

Siti je posle pobede nad Fulamom ponovo na vrhu tabele Premijer lige i ima bod prednosti u odnosu na Arsenal, koji je u nizu od četiri utakmice bez pobede. Ekipa Mikela Artete može ponovo da se vrati na lidersku poziciju u slučaju da pobedi Čelsi koji je osvojio samo dva boda u poslednjih šest prvenstvenih utakmica.

- To je ono što želim - da pobedimo i budemo na vrhu - rekao je Arteta.

- Odlično, mi smo u Ligi šampiona i svi su još uvek nezadovoljni situacijom. To je ono što nam je potrebno ako želimo da idemo napred i kao klub i kao tim... Ono što treba da uradimo je da zaboravimo ono što se desilo prošle nedelje, da učimo iz toga i da pređemo na sledeću utakmicu - dodao je on.

NEMA BELE ZASTAVICE U LONDONU Arsenal se ne predaje, Arteta izjavom oduševio navijače

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Arteta je takođe potvrdio da Vilijam Saliba neće biti dostupan ni za sutrašnju utakmicu zbog povrede leđa.

Utakmica 34. kola Premijer lige Arsenal - Čelsi na programu je od 21.00, dok će Siti u sredu u istom terminu dočekati Vest Hem u odloženom meču 28. kola.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading