POČASNO MESTO ZA MIHU Mihajlović će biti sahranjen na groblju "Verano", kao ličnost koja je dala prestiž Rimu
Foto: AP/Cecilia Fabiano

Uz njega, tu će biti i "večna kuća" nedavno preminulog Mauricija Kostanca, poznatog novinara, voditelja i pisca. 

Tako će naš proslavljeni i u Italiji izuzetno voljeni i poštovani fudbaler i trener Siniša Mihajlović imati dostojno mesto na najstarijem groblju Verano, a koje predstavlja večni dom za mnoge druge velikane koji su ispisali deo istorije Rima i Italije od 1812. godine, pišu Novosti.rs.

- Na zahtev porodica dvojice velikana Komisija Skupštine glavnog grada dodelila je mesto za grobnicu i sahranu. Supruga Mauricija Kostanca, poznate televizijske zvezde, koji je preminuo sa 84 godine, Marija de Filipi i Siniše Mihajlovića, bivšeg igrača "Lacija", Arijana Rapaćoni, uputile su takav zahtev prošle sedmice gradonačelniku Gvaltijeriju. Komisija je odlučila da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mesto, ostajući u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana. 

ŠVEDSKA JE DOČEKALA POVRATAK IBRE Želim da pomognem selektoru, ekipi i svojoj zemlji

U obrazloženju za dodelu počasnog mesta za Sinišu Mihajlovića stoji da je „bivši trener i igrač bio izuzetno vezan za Rim, posebno svojom dugom aktivnošću u Laciju, a pogođen teškom bolešću poslednjih godina postao je svima primer svojom velikom hrabrošću, izdržljivošću i upornošću“. I obojicu velikana vezuje ista sudbina, bili su hospitalizovani u istoj rimskoj klinici i živeli poslednje trenutke života uz ljubav svojih porodica.

Monumentalno groblje "Verano", koje je bilo i bombardovano 19. jula 1943, smešteno je oko bazilike San Lorenco, smatra se istinskim muzejom pod otvorenim nebom, sa umetničkim delima gde su sahranjeni velikani različitih veroispovesti. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading