PODIGLA SE VELIKA BURA Real sazvao hitan sastanak zbog Barselone
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Fudbalski klub Real Madrid oglasio se nakon što je špansko tužilaštvo optužilo Barselonu za korupciju.

Katalonci su nekoliko godina plaćali usluge kompaniji potpredsednika španskog sudijskog odbora, a sporne isplate je otkrila poreska inspekcija.

To je podstaklo i najvećeg rivala da izda saopštenje za javnost.

- U svetlu ozbiljnosti optužbi tužilaštva u Barseloni protiv tamošnjeg fudbalskog kluba, zbog duboko utemeljenih sumnji za korupciju, predsednik Real Madrida saziva hitan sastanak uprave za sutra popodne, kako bismo odlučili o koracima koje Real Madrid mora da preduzme u pogledu ovog događaja - navode iz Madrida.

Tužioci su izneli tri optužbe na račun Barselone, uključujući navodnu korupciju u sportu i nesavesno upravljanje. Poslednja optužba odnosi se na navodno falsifikovanje dokumentacije.

Španski fudbal je uzdrman poslednjih nedelja, nakon što je otkriveno da poreski zvaničnici istražuju isplatu Barselone od 2,9 miliona evra u periodu od 2014. do 2018. godine, koja je upućena kompaniji bivšeg fudbalskog sudije Hose Marije Enrikesa Negreira, člana tamošnje sudijske organizacije od 1994. do 2018. godine.

Katalonski klub je naveo da su plaćali za tehničke izveštaje suđenja, ali da nikada nisu pokušali da utiču na odluke arbitara.

Medijski izveštaji govore da je Barselona platila više od sedam miliona evra, a da je sve počelo još 2001. godine.

Današnje optužbe odnose se na dva predsednika Barselone - Sandra Roselja (2010-2014) i Đozepa Bartomeua (2014-2020).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading