BIO JE KAPITEN ZVEZDE, POBEDIO RAK, PA DIPLOMIRAO Gde je sada ljubimac "zvezdaša" koga je Prosinečki oterao sa "Marakane"? (FOTO)
EPA

 

Crvena zvezda je kroz svoju istoriju prolazila kroz jako teške trenutke, a zajedno sa njom kako navijači, tako i igrači. Jedan od njih ostavio je dubok trag u srcima svih "zvezdaša". Mnogi su ga već zaboravili, ali smo mi tu da vas podsetimo na njih.

Jasno je da su mnogi već zaboravili Milana Vilotića (36), nekadašnjeg kapitena crveno-belih i čoveka koji je u suzama napustio "Marakanu" sada već davne 2012. godine.

Stravično saznanje, pa kapitenska traka oko ruke

BIO JE KAPITEN ZVEZDE, POBEDIO RAK, PA DIPLOMIRAO Gde je sada ljubimac

EPA

 

Vilotić je stigao u voljeni klub 2009. godine u transferu iz Čukaričkog,  a već godinu dana kasnije saznao je stravične vesti. Štoperu je dijagnostifikovan rak lopatice.

Vodio je bitku sa opakom bolešću Vilotić, ali je uspeo da je pobedi. Rak mu je ubrzo odstranjen, a on je nakon što se oporavio ponovo zaigrao fudbal. Tada su svi "zvezdaši" bili uz njega.

- Možda sam dobio rak zbog prljavih bombi bačenih na Srbiju tokom rata. Nivo radijacije je još visok u mojoj zemlji - rekao je Vilotić za švajcarski Blik pre nekoliko godina.

Nedugo po njegovom povratku dobio je kapitensku traku i postao lider crveno-belih, ali je onda stigao Robert Prosinečki.

Frka sa Prosinečkim

BIO JE KAPITEN ZVEZDE, POBEDIO RAK, PA DIPLOMIRAO Gde je sada ljubimac

EPA

 

Legendarni fudbaler, a kasnije trener crveno-belih je upravo i dodelio traku visokom štoperu, ali je kasnije i skinuo tokom priprema.

- Milan Vilotić nije više kapiten Crvene zvezde. I ne samo to, dok sam ja trener, on neće više igrati u prvom timu. Neka sam u pitanju ja kao osoba, kao trener, neka je u pitanju moj karakter, ponos... Preko svega toga mogu da pređem radi rezultata i za dobrobit Crvene zvezde, ali kada je u pitanju moj autoritet, današnjeg dana je Vilotić prešao granicu - rekao je tada Prosinečki.

Navodno, problem je nastao kada je Prosinečki video Vilotića kako u svlačionici crta na tabli saigačima kako treba da igraju i gde da se postavljaju tokom meča.

Odlazak u Švajcarsku, pa diploma pod ruku

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milan Vilotic (@v_milan)

 

Vilotić je sa suzama napustio Crvenu zvezdu, a onda se otisnuo u Švajcarskoj. Proveo je osam godina podno Alpa i promenio tri kluba. Od Sent Galena, Grashopersa i Jang Bojsa, pa ponovo Sent Galena u kome je 2020. završio karijeru.

Sada se Vilotić posvetio drugim stvarima. Ostao je u fudbalu, ali je odlučio da upiše studije sportskog menadžmena, a pre nekoliko godina je diplomirao. Očigledno da je napravio odličan životni plan.

Snašao se u Švajcarskoj, naučio jezik i čini se da mu sasvim dobro ide. Dodajmo i to da je Vilotić odigrao 57 utakmica za Zvezdu uz dva gola, a upisao je i tri nastupa za nacionalni tim.

Dejan Stanković mu pomogao kada je bilo najteže

Dok se borio sa rakom, teško je očekivao da će mu pomoć stići ni manje ni više nego od Dejana Stankovića.

- Uradili su mi biopsiju na Banjici, ali za ovaj vid tumora ne sme da se radi biopsija. Tada je krenula trka sa vremenom. Morala je hitno da se uradi prava operacija, kako se tumor ne bi raširio, pošto je biopsija razbila čauru u kojoj se on nalazio. U tom trenutku se pojavljuje Dejan Stanković kome ja nikada neću moći dovoljno da se zahvalim. On je napravio kontakt i omogućio da za dve nedelje budem na operacionom stolu u Bolonji, kod najboljeg ortopeda na svetu, profesora Maria Merkurija. Urađene su dve operacije. Prva od pet sati, i sledeći dan druga, od dva i po sata. Posle operacija Profesor mi je rekao 'Igraćeš ti meni fudbal i dalje'. U tom trenutku nisam razmišljao o fudbalu i nastavku karijere. Jedino mi je bilo bitno da ozdravim. Operacija je prošla odlično. Ja sam se oporavljao brže nego što se očekivalo. I već za četiri meseca sam bio u Italiji na kontroli, posle koje sam dobio dozvolu od Profesora Merkurija da mogu da nastavim da igram fudbal. Vratio sam se i igrao bolji fudbal nego pre toga. Najveći problem je bio da ubedim ljude u Zvezdi da sam spreman.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading