OVO NISTE ZNALI O RADETU BOGDANOVIĆU Trenirao je klub u Srbiji, a jedan detalj otkriva mnogo toga o njemu
Printscreen

Rade Bogdanović verovatno nije ni slutio da će veću slavu steći po završetku igračke karijere. Bio je napadač Željezničara, Pohang atomsa i Džef junajteda u Južnoj Koreji, Atletiko Madrida, Verdera iz Bremena, ali se više od njegovih golova pamte analize u kojima se ne libi da kaže ono što misli.

Uvek direktan, bez dlake na jeziku, izgovori ono što mnogi misle, ali ne smeju javno da kažu, stekao je veliku popularnost.

Često ističe da se nikada ne bi bavio trenerskim poslom, iako ima trenersku licencu. Ipak, spletom okolnosti, Rade Bogdanović je u sezoni 2006/07 bio šef stručnog štaba jednog kluba u Srbiji. Debitovao je na klupi Baska protiv Sevojna.

Naime, tada je Bask trenirao Simo Krunić, koji je bio pomoćnik Havijeru Klementeu, tadašnjem selektoru Srbije. Kada Krunić zbog obaveza u reprezentaciji nije mogao da vodi Bask, tu ulogu je preuzimao Bogdanović.

- Pred utakmicu protiv Sevojna sam im rekao, momci, mi ćemo da se branimo prvih 45 minuta. Bolji su od nas, bolje da se branimo, pa da pokušamo u kontri nešto u drugom poluvremenu. Bio je tu Minja Popović, jako brz momak, ne baš preterano fudbalski inteligentan i koristili smo ga na desnom beku. Ja mu kažem, Minja, u drugom poluvremenu ćeš ti da budeš špic, da ga "zabiješ" i opet ćemo se povući. Minja da gol u 50. i nekom minutu, mi se zatvorimo i ostane 1:0 za nas - ispričao je u jednoj radio emisiji Rade Bogdanović.

Slučajno ili ne, bio je to potez koji je Basku doneo pobedu, a Bogdanović je pokazao da fudbalsko znanje ima u malom prstu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading