PODVALA Kako je Srbija ostala bez supertalenta: NEMAC OTEO STEFANA!
Foto: EPA/EPA/Tim Keeton

 

Saga oko izbora reprezentacije za koju će Stefan Bajčetić (18), koji uspešno igra na svim pozicijama u veznom redu iako je karijeru počeo kao defanzivac, nastupati u budućnosti još nije gotova.

PODVALA Kako je Srbija ostala bez supertalenta: NEMAC OTEO STEFANA!

AP/Jon Super

 

Mladi fudbaler Liverpula ima priliku da bira između Španije u kojoj je rođen i Srbije koja je zemlja njegovih predaka po ocu (majka je Španjolka), a zasad nije dobio seniorski poziv ni od jednog selektora. Čini se, ipak, da je Stefan bliži Španiji, što tvrde i mediji iz te zemlje.

Već igrao za Španiju

Stefan je rođen u Vigu, gde se njegova porodica nastanila nakon što je otac Srđan završio karijeru, a igrao je za Vojvodinu, Seltu, Crvenu zvezdu, Bragu, ponovo za Zvezdu i na kraju za dva kineska kluba. Njegova supruga je iz Španije. Stefan je u Selti napravio prve korake, a u uzrastu od 18 i 19 godina već je nosio dres reprezentacije Španije.

Po pisanju portala OK Diario, Stefan Bajčetić će postati reprezentativac „crvene furije“, a u donošenju teške odluke pomogao mu je i Jirgen Klop, koji ga je usmerio kada se dvoumio. Navodno je nemački trener imao veoma važnu ulogu u razgovorima s mladim Bajčetićem, kojeg je savetovao da izabere reprezentaciju čiji fudbalski sistem bolje razume.

PODVALA Kako je Srbija ostala bez supertalenta: NEMAC OTEO STEFANA!

Profimedia

 

Klop smatra da način na koji igra reprezentacija Španije idealno odgovara Bajčetiću, koji će za početak postati mladi reprezentativac te zemlje.

- Za poziv u seniorski tim Bajčetića je još rano - rekao je selektor Španije Luis de la Fuente. 

PODVALA Kako je Srbija ostala bez supertalenta: NEMAC OTEO STEFANA!

EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

 

Pozvaće ga De la Fuente

I pored izjave novog španskog selektora De la Fuentea da je rano da se Bajčetić nađe na seniorskom spisku reprezentacije, možda se predomisli i pozove Bajčetića, a danas će objaviti spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za EURO 2024.

U Srbiji to ne bi bio slučaj i ukoliko bi Stefan želeo da igra za našu reprezentaciju, nema sumnje da bi ga Dragan Stojković Piksi po hitnom postupku priključio A-reprezentativcima. Kako vreme prolazi čini se da su sve manje šanse da momak rođen u Vigu donese takvu odluku.
Španci tvrde da su novi selektor „crvene furije“ i Bajčetić postigli usmeni dogovor i da je Stefan izabrao Španiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading