GDE SU HRVATI? Selektor "vatrenih" bojkotovao FIFA
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Za najboljeg fudbalera sveta je proglašen Lionel Mesi zahvaljujući glasovima fudbalera, selektora i novinara.

Dalić smatra da prema fudbalerima Hrvatske koji su osvojili treće mesto na Mundijalu u Kataru i koji su se plasirali na fajnal for Lige nacija učinjena nepravda, jer se nisu našli u krugu osvajača priznanja za najboljeg fubdalera na svetu i zbog toga je selektor Dalić odlučio da bojkotuje glasanje.

- Razočaran sam odnosom Fife prema hrvatskoj reprezentaciji jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje Svetske fudbalske organizacije za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svetskom prvenstvu, te među četiri najbolje u Ligi naciji. Šokirali smo ceo svet pobedom protiv najveće svetske reprezentacije, Brazila, jedini uz Francuze imamo dve medalje sa dva poslednja Mundijala. Pobedili smo Francusku u Parizu, Dansku u Kopenhagenu, izbacili Brazil i Belgiju sa Svetskog prvenstva, u 23 utakmice nakon Eura izgubili smo samo dva puta - rekao je Dalić u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Hrvatske.

GDE SU HRVATI? Selektor

EPA-EFE/Noushad Thekkayil

 

 

Dalić se pita kako to da su Fifi promakla imena poput Matea Kovačića, Joška Gvardiola i Dominika Livakovića.

- Pogledajte spisak 14 kandidata za najboljeg igrača sveta - osim sjajnog Modrića, gde su Hrvati? Ne bih nabrajao pojedince iz drugih zemalja, jer zaista imam veliki respekt prema svakom igraču i treneru, ali zar tu nije bilo mesta za Matea Kovačića, koji je postao svetski klupski prvak i igrao briljantno u Kataru? Nije bilo mesta za Joška Gvardiola koji je po većini izbora bio i među najboljih 11 na Svetskom prvenstvu i u Bundesligi? Zar Dominik Livaković nije zaslužio da bude ni među pet kandidata za najboljeg golmana nakon svega što je napravio na SP-u?.

Nije samo pitanje o igračima, već i o sebi, jer mu nije jasno kako to da u užem izboru nije bilo njega.

- Među pet predloženih trenera koje redom izuzetno cenim su i tri selektora, ali niti jedan od njih nije izborio i finalni turnir Lige nacija i medalju na Svetskom prvenstvu. Uz veliko poštovanje prema uspjehu Maroka i njihovog selektora, u dva međusobna susreta Hrvatska ima remi i pobedu u utakmici za bronzu - kaže Dalić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading