PIJUCKA PIVO, GRICKA ČIPS I PLJUJE PO SRBINU Legendarni fudbaler napao Tadića: Odmah ga izbacite iz tima (VIDEO)
EPA/ MAURICE VAN STEEN

 

Ajaks igra loše, trenutno su tek peti u prvenstvu Holandije. Uprava kluba smenila je trenera Alfreda Šrojdera, tako da će gigant iz Amsterdama u narednom periodu dobiti novog šefa struke.

Dok se to ne desi Ajaks, ovako posrnuo kakav jeste, glavna je tema u holandskoj sportskoj javnosti. Nekadašnji fudbaler Kopljanika i bivši reprezentativac Holandije Vesli Snajder (38) pronašao je dežurnog krivca u liku kapitena Ajaksa i srpske fudbalske reprezentacije Dušana Tadića (34).

On više ne krije otvorenu netrpeljivost prema iskusnom fudbaleru. Žestoko ga kritikuje mesecima, ne birajući reči. Na njegovom udari našao se i novajlija iz Glazgova štoper Kelvin Besi, koji je letos stigao za 23.000.000 evra iz Škotske.

- Pod broj jedan! Tadić mora da se izbaci iz tima. Pod broj dva! Besiju mora da se da karta u jednom smeru, da se vrati tamo odakle je došao - rekao je Vesli Snajder gostujući u TV emisiji "Veronika Ofsajd", dok su na stolu ispred njega stajali krigla sa pivom i grickalice.

Nisu samo Srbin i Nigerijac sa engleskim pasošem meta Holanđanina, već i Meksikanci Edson Alvarez i Horhe Sančez. Neko bi rekao da je Snajder ksenofob, jer napada isključivo strance.

- Nisam fan Alvareza. Prošle nedelje sam rekao nešto i za Sančeza. Moj mejlboks je prepun komentara Meksikanaca, koji nisu srećni zbog onoga što govorim. Ne znam da li se utakmice Ajaksa prenose u toj zemlji, ali valjda mogu da pogledaju i da vide da su obojica užasni - tvrdi Vesli Snajder.

Dušan Tadić igra svoju petu sezonu u dresu Ajaksa u koji je došao 2018. godine. Sa klubom je osvojio tri titule, dva Kupa i jedan Superkup Holandije. Dosad je odigrao 145 utakmica i dao 69 golova, više od Snajdera koji za pet sezona u Ajaksu (2002-2007) ima 126 mečeva i 43 gola, samo jednu titulu, dva Kupa i jedan Superkup.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading