ŠOKANTNE TVRDNJE LEGENDARNOG FUDBALERA "Sve utakmice na Mundijalu, osim one protiv Hrvatske su nameštene"
Tanjug/Ap

Nekadašni ukrajinski fudbaler i reprezentativac SSSR, Andrej Kančelskis, šokirao je javnost otkrićem da je Rusija igrala nameštene utakmice kao domaćin Svetskog prvenstva.

Mundijal 2018. godine organizovala je Rusija, a domaća selekcija stigla je do četvrtfinala gde je poražena od kasnijeg finaliste, Hrvatske, nakon penala.

Rusija je rezultatom 5:0 pobedila Saudijsku Arabiju na otvaranju prvenstva, zatim je savladala Egipat rezultatom 3:1, dok je u trećem kolu grupe A poražena od Urugvaja rezultatom 3:0.

U osmini finala "pala" je Španija nakon jedanaesteraca, a zatim je usledio pomenuti poraz od Hrvatske.

ŠOKANTNE TVRDNJE LEGENDARNOG FUDBALERA

EPA-EFE/Wolfgang Rattay

 

 

Kako kaže Kančelskis, nekadašnji fudbaler Šahtjora, Dinamo Kijeva, ali i Mančester junajteda i Sitija, Rendžersa, Sautemptona i drugih, sve utakmice osim one protiv "vatrenih" bile su "kupljene".

- Nemam ništa protiv Čerčesova (selektor Rusije od 2016. do 2021. godine), ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali smo kupili. Bili smo domaćini i napravili smo istu stvar kao Južna Koreja i Japan (2002. godine), koji su 'ubili' Italijane sudijskim odlukama - rekao je je Kančelskis za "Match TV" i nastavio:

- Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja, koji nas je razbio, i protiv Španaca, koji su igrali neobjašnjivo. Bila je to vrlo čudna utakmica i verujte, prava istina o njoj tek će se saznati.

Na sajtu "matchtv.ru", pored ovakvih izjava se ističe da je u pitanju lično mišljenje nekadašnjeg fudbalera i da se ne radi o činjenicama.

Kančelskis je potom upitan kako je moguće tako nešto na Mundijalu?

- Jeste li se ikad pitali zašto je selektor Španije sledeći dan dobio otkaz? Mislite li da je španski kralj dolazio bezveze? Verujte mi, bio je to poseban dogovor. Španci nisu šutirali loptu kako znaju. Ja sam igrao fudbal, valjda razumem šta to znači - objasnio je Kančelskis.

Dobio je i Kančelskis pitanje da li igrači poput Andresa Inijeste i Serhija Ramosa mogu da nameste utakmicu na Svetskom prvenstvu.

- Jeste li se ikad pitali zašto je selektor Španije narednog dana dobio otkaz? Mislite li da je španski kralj dolazio bezveze? Verujte mi, bio je to poseban dogovor. Španci nisu udarali loptu kako znaju. Ja sam igrao fudbal, valjda razumem što to znači - zaključio je Kančelskis.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading