ŠTA SE DEŠAVA SA BENZEMOM? Trener Reala je sve otkrio
AP/Irsty Wigglesworth

Benzema je propustio Svetsko prvenstvo u Kataru zbog povrede, a uoči početka turnira u francuskoj reprezentaciji odlučeno je da napadač neće biti dovoljno spreman zbog povrede butine. Fudbalski savez je tada procenio da će Benzemi biti potrebno oko tri nedelje za oporavak.

On je posle turnira, na kome "trikolori" nisu uspeli da odbrane titulu, 19. decembra objavio da se povlači iz reprezentacije.

"Neću da komentarišem odluku koju je Francuska donela. Za njih, on nije imao priliku da igra na Svetskom prvenstvu. Što se tiče nas, mi smo po njegovom povratku videli igrača punog motivacije i entuzijazma. Mnogo će nam pomoći u drugom delu sezone", rekao je Anćeloti na konferenciji za novinare.

Benzema je napustio francusku reprezentaciju 19. novembra, dan pre nego što je počelo Svetsko prvenstvo, zbog problema sa levom butinom.

"Karim se vratio 10. decembra, posle odmora koji smo dali svakom igraču koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu. Igrao je 30 minuta u prvoj prijateljskoj utakmici, onda i 45 i njegovo fizičko stanje se popravilo. On je vrlo uzbuđen zbog povratka, pošto nije mnogo igrao u prvom delu sezone i siguran sam da će pokazati sav kvalitet", naveo je Anćeloti.

Takmičenje u španskom prvenstvu nastavlja se večeras, a Real će u petak uveče igrati na gostujućem terenu protiv Valjadolida.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading