TADA JE POKAZAO KOLIKO NAS CENI Pele je oproštajnu utakmicu odigrao baš protiv Jugoslavije pred 160.000 ljudi (VIDEO)
Foto: EPA/EPA

Davnog 18. jula 1971. godine legendarni Pele oprostio se od nacionalnog dresa, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena – Edson Arantes do Nasimento Pele, a ono što je posebno zanimljivo jeste što se to desilo u utakmici protiv Jugoslavije.

Po Peleovoj želji, oproštajni meč u dresu reprezentacije Brazila odigran je “Marakani” a meču je prisustvovalo više od 160.000 ljudi.

Utakmica protiv Jugoslavije ili “evropskog Brazila”, kako su taj tim mnogi zvali, ostaće zauvek upamćen, a rezultat je bio 2:2.

Prvi gol na meču postigao je Dragan Džajić u 35. minutu, Brazilci prave preokret u intervalu od 60. i 65. minuta preko Rivelinja i Žersona, da bi konačan rezultat postavio Jurica Jerković 20 minuta pre kraja.

Pele je napustio teren, zamenio ga je Klaudiomiro, a zaradio je ovacije prepunog stadiona. Pele je za reprezentaciju Brazila odigrao 92 meča i postigao 77 golova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kosta

29.12.2022 20:40

Najviše sam voleo Maradonu....ali prva ljubav prva magija fudbalskog genija.....PELE . Neka te naš nebeski Otac sačuva u večnosti !