NEOBIČNA PRIČA MITROGOLA Tri meseca je prošlo od povrede Srbina, trener Fulama otkrio nove detalje
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Centarfor "Orlova" i Fulama, povredio se na utakmici protiv Švedske krajem septembra i od tada traju njegovi problemi. 

Sudeći po informacijama iz Londona i izjavi Marka Silve, trenera Fulama, Mitrović neće moći da zaigra na povratku klupskog fudbala, odnosno Premijer lige. 

SUSPENZIJA Levandovski surovo kažnjen, ovo je cena koju će morati da plati

Ekipa iz Londona će na "Boksing deju" igrati kao gost protiv Kristal Palasa.

- Moram da kažem da Mitrović nije spreman. Pre Mundijala imao je problem sa povredom stopala. Potom je preskočio dve ligaške utakmice i zaigrao tri puta za Srbiju. Dajemo sve od sebe da ga osposobimo za meč sa Kristal Palasom, ali stvari ne teku kako treba - rekao je Silva. 

NEOBIČNA PRIČA MITROGOLA Tri meseca je prošlo od povrede Srbina, trener Fulama otkrio nove detalje

John Walton/PA via AP

 

Podsetimo, na utakmici 5. kola Lige nacija protiv Švedske 24. septembra, Mitrović je postigao tri gola, a zbog povrede nakon duela sa Viktorom Lindelofom, napustio je igru u 71. minutu, nakon čega su doktori reprezentacije Srbije stavili hladnu oblogu na njegovo stopao.

Već 27. septembra, "Orlovi" su gostovali Norveškoj u utakmici koja je odlučivala o prvom mestu koje vodi u A ligu nacija.

Mitrović je insistirao da na tom meču igra, uspeo je da na terenu bude od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka, a pogotkom je doprineo pobedi Srbije rezultatom 2:0.

Usledio je povratak u London i utakmica protiv Njukasla 1. oktobra. Srbin je bio u startnoj postavi, ali je morao da napusti teren u 37. minutu. 

Naredni meč protiv Vest Hema nije igrao, a u postavu se vratio 15. oktobra. Protiv Bornmuta je bio strelac, a zatim i protiv Aston Vile i Lidsa.

NEOBIČNA PRIČA MITROGOLA Tri meseca je prošlo od povrede Srbina, trener Fulama otkrio nove detalje

EPA

 

Poslednje dve utakmice u Premijer ligi pre pauze za Mundijal, snažni centarfor je propustio. Povređen je 14. novembra došao na okupljanje reprezentacije, a nije igrao ni na pripremnoj utakmici protiv Bahreina.

Na Svetskom prvenstvu je bio akter na sve tri utakmice. Protiv Brazila je izmenjen u 82. minutu, dok je protiv Kameruna i Švajcarske odigrao cele mečeve, uz po gol afričkoj i evropskoj selekciji.

Meč protiv Švajcaraca odigran je 2. decembra, a nekoliko dana kasnije, tačnije 8. decembra, fudbaler se pojavio na evroligaškom večitom derbiju, gde je lako moglo da se primeti da otežano hoda.

Dakle, povreda je i tada i te kako bila prisutna, a reči trenera Fulama govore da je ona i dalje veliki problem za najboljeg strelca te ekipe.

Zanimljivo, od trenutka kada se povredio protiv Švedske, Mitrović je igrao na devet utakmica i na njima je šest puta bio strelac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading