HRVATI "GRME" ZATO ŠTO ĆE ŠVAJCARSKA IGRATI U SRBIJI Traže od UEFA da hitno promene odluku
Tanjug/Ap

U Hrvatskoj su besni i nikako ne mogu da se pomire sa odlukom Evropske fudbalske unije (UEFA) da se meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Belorusije i Švajcarske igra u Novom Sadu.

Hrvatskim medijima nikako nije jasno kako je UEFA donela odluku da Belorusija kao prunudni domaćin ugosti "sajdžije" u srpskoj Atini.

Zbog političke situacije u Belorusiji, ona će domaćin duela prvog kola grupe I biti na stadionu "Karađorđe", 25. marta od 18 sati.

Hrvatski mediji su u čudu kako je moguće da "sajdžije", zbog svoje "prošlosti" iz duela sa Srbijom na svetskim prvenstvima, meč na neutralnom terenu igraju baš u Srbiji.

"Večernji list" donosi naslov: "Nakon silnih tuča i psovki, Švajcarci će protiv Belorusije od svih država igrati u – Srbiji".

Oni podsećaju na burne duele Švajcarske i Srbije na Mundijalima u Rusiji i Kataru, a skreću pažnju i na psovke selektora "orlova" Dragana Stojkovića.

"24sata.hr" kaže da je "odluka UEFA van svake pameti", skrećući pažnju da će politika opet doći u prvi plan, pogotovo jer su u reprezentaciji ŠVajcarske i Albanci Granit Džaka i Đerdan Šaćiti, koji je rođen na Kosovu i Metohiji.

"Tportal" piše da je odluka UEFA nepromišljena i čudna i da bi utakmicu u Srbiji trebalo što pre otkazati.

Inače, u ovoj grupi nalaze još takozvano Kosovo, Andora, Izrael i Rumunija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading