SRBIJA OSTAJE BEZ SELEKTORA? Jedna afrička fudbalska reprezentacija se opasno zainteresovala za Piksija
Foto: EPA

Pravi trenerski ringišpil dogodio se nakon Mundijala u Kataru budući da su brojne reprezentacije nezadovoljne rezultatom oterale selektore. To nije bio slučaj sa Ganom, ali će Crne zvezde posle Katara morati da potraže novog trenera za svoj nacionalni tim budući da se Oto Ado okrenuo klupskom angažmanu u Borusiji Dortmund.  

Nije to ostavilo mnogo prostora Fudbalskom savezu Gane koji je rešen da u najkraćem roku angažuje njegovog naslednika, a na listi želja nalazi se i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Ipak, pitanje je koliko je realno da Crne zvezde privole legendanog fudbalera Srbije koji uprkos neslavnom nastupu na Mundijalu ima podršku svih u FSS-u, ali i celokupnog društva. 

SLOMLJENOG SRCA, VOLI TE BRAT Sale Đorđević uputio poslednji pozdrav legendarnom Siniši Mihajloviću

Daleko od toga da je Stojković jedini kandidat za klupu Gane. Kako prenosi radio stanica "Asempa FM" među željama tamošnjeg saveza nazali se i nekadašnji trener Čelsija, Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund Tomas Tuhel, ali je utisak da su to dve nerealne želje.  

Daleko realnije su opcije sa Paolo Bentom, Krisom Notonom i Džordžom Boatengom. Portugalski stručnjak predvodio je Južnu Koreju na Mundijalu u Kataru baš protiv Gane te su Crne zvezde mogle da ga vide u direktnom duelu. Tigrovi su uz dosta sreće prošli grupu, ali su potom doživeli debakl protiv Brazila te je Bento ostao bez posla.  

Tu je i Kris Hoton, 64-godišnji trener koji nema iskustva u reprezentativnom fudbalu dok je na klupskom nivou samostalno vodio Njukasl, Birmingem, Norič, Brajton i Notingem Forest. Ipak, čini se da najviše šanse ima Boateng koji je pomoćni trener u dresu reprezentacije.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading