KAKAV UDARAC ZA FRANCUSKU PRED FINALE Virus pokosio igrače, nekoliko njih je u izolaciji
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Selektor Francuske Didije Dešan rekao je da su dvojica igrača koji su imali simptome gripa:

- Dajo Upamekano i Adrijen Rabio početkom nedelje otišli u izolaciju, zbog čega nisu sinoć igrali protiv Maroka (2:0), u polufinalu Svetskog prvenstva, dok je Kingsli Koman osetio groznicu.

Dešan je rekao da se Upamekano oporavlja od "tri teška dana", otkako je igrao u četvrtfinalu protiv Engleske u subotu. Fudbaler je bio sinoć u sastavu, ali nije ulazio u igru. Rabio nije bio u ekipi.

- Međutim, imamo četiri dana do utakmice i trebalo bi da svi igrači budu zdravi do finala. Sada je sezona gripa i zbog toga moramo da budemo oprezni. Takodje, igrači su uložili mnogo napora i možda je njihov imuni sistem malo oslabio - naveo je selektor aktuelnog svetskog šampiona.

Francuska u Kataru trenira na otvorenom, a Dešan je rekao da upotreba klima uredjaja može uticati na to kako virus cirkuliše. 

"U BOŽIJIM JE RUKAMA" Pojavile se nove informacije o Mihajlovićevom stanju, oglasili se njegovi prijatelji

Na sedam od osam stadiona na Svetskom prvenstvu vazduh se hladi na nivou terena, a unutrašnjost zgrada i transport u Kataru su uobičajeno klimatizovani.

Poslednje sedmice turnira tokom dana temperature u Dohi kretale su se od 25 do 27 stepeni Celzijusa, za razliku od početka takmičenja kada su bile oko 30 stepeni.

- Temperatura je pala u poslednjih nekoliko dana i uvek morate da budete oprezni. Ali što se tiče virusa, zapravo nismo zabrinuti - rekao je Dešan.

Fudbaleri Francuske braniće titulu svetskog prvaka u finalnoj utakmici protiv Argentine, u nedelju od 16 časova na stadionu Lusail u Dohi. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading