REČ IMA RADE BOGDANOVIĆ Čovek kog cela Srbija sa pažnjom sluša otkrio zašto je Hrvatska doživela debakl
Printscreen

Stručni konsultant Radio-televizije Srbije u vreme Mundijala, bivši srpski centarfor Rade Bogdanović, analizirao je utakmicu između Argentine i Hrvatske.

"Gaučosi" su deklasirali "vatrene" sa 3:0 i u nedelju će u meču za trofej igrati sa boljim iz duela Francuska - Maroko.

Bogdanović je ocenio da su "vatreni" ušli u duel protiv Mesija i ekipe sa previše respekta prema favoritu, što je prema njegovom mišljenju pokazao i duel u kojem je Joško Gvardiol gledao kako ga Leo dribla jednom, drugi put, treći put, a onda asistira za konačnih 3:0.

- Ja sam stekao utisak da su Hrvati ušli sa malo više respekta prema Argentini. Da nije bio Mesi, Gvardiol bi ga odneo, ali mislim da je imao respekt. Ipak, ovo je možda jedna od retkih utakmica gde nema pobednika i gde su svi pobednici. Imate Argentinu koja je dala tri gola, uška u finale, Mesi se razigrao, asistencije, sjajan gol. Pošteno govoreći, imamo i hrvatski tim koji je zaslužio da mu se skine kapa dole. Oni su po meni pobednici iako su izgubili. To je tim koji je izvukao maksimum iz svog tima, s obzirom na to da nemaju špica kao što možda imamo mi. Sve ostale resurse su dobro iskoristili. To je ipak tim koji je slabiji nego 2018 - rekao je Bogdanović.

REČ IMA RADE BOGDANOVIĆ Čovek kog cela Srbija sa pažnjom sluša otkrio zašto je Hrvatska doživela debakl

AP Photo/Martin Meissner

 

 

Bogdanović je podsetio i na zaostavštinu Luke Modrića, najboljeg fudbalera u istoriji sa ovih prostora. Takođe, primetio je i jedan detalj pri Mesijevom golu iz penala za 1:0.

REČ IMA RADE BOGDANOVIĆ Čovek kog cela Srbija sa pažnjom sluša otkrio zašto je Hrvatska doživela debakl

AP Photo/Natacha Pisarenko

 

 

Argentina ima čarobnjaka, a ne znam da li će Luka Modrić i dalje da igra, ali on je postao besmrtan na ovim prostorima. Reći ću samo dva detalja o Hrvatskoj. Posle prošle utakmice, kad su pobedili i izbacili Brazilce, selektor mrtav 'ladan kaže da je Petković dao gol, ali da je igrao jako loše jer je izgubio sedam lopti. Kad je ekipa pod pritiskom, centarfor prima loptu, odigrava, namešta se, padne, a trener se nije libio da to kaže. I 'op, evo ga na klupi večeras. Nisam siguran kako bi u drugim nacionalnim timovima izgledao dan posle utakmice. I još nešto - ozbiljnost i posvećenost igrača kao što je Mesi. Kako je do sada izvodio penale, a kako je večeras? Prišao je lopti, 'Vidi mali, da ti mene ne bi slučajno obrukao večeras... E zato je igračina - objasnio je Bogdanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading