RONALDO SUROVO ISKREN PRED ZAVRŠNICU MUNDIJALA Mesi ne sme da bude svetski šampion, Argentina je naš veliki rival
EPA/MARCELO SAYAO

Francuzi i Argentinci su veliki favoriti u odnosu na Marokance i Hrvate. Svoj kvalitet trebalo bi večeras i sutra veče da potvrde na terenu, te da se sretnu u nedelju u borbi za "Zlatnu boginju".

Ronaldo, legendarni brazilski fudbaler, izneo je svoje utiske o tome koja reprezentacija bi mogla da postane svetski prvak.

- Mislio sam da su Brazil i Francuska favoriti za titulu. Nažalost, Brazil je otišao kući, ostala je Francuska, koja je potvrdila svoj potencijal i to da ume da se nosi sa pritiskom - rekao je Ronaldo, a potom analizirao Kilijana Mbapea:

- Podseća me na mene kada sam igrao, brz, moćan, tehnički. I svoje kvalitete ume da iskoristi na najbolji način. Uvek me impresionira, jer u sadašnjem fudbalu, gde su svi brzi, on je brži. Ima prirodan talenat, što često odlučuje. Mislim da je on najbolji igrač na Svetskom prvenstvu. 

Ronaldo je govorio o ideji da vidi Lionela Mesija kako podiže "Zlatnu boginju" sa Argentinom.

- Svi to zaslužujemo, ali fudbal je timska igra i niko vam ništa ne daje zbog vaše lične istorije. Sigurno ima dobre šanse za uspeh. Mesi sada mora da se suoči sa godinama, manje šutira nego ranije, međutim, u blizini šesnaesterca uvek je pravi "ubica". U poređenju sa prošlošću, vidim ga snažnijeg i odlučnijeg. Vremenom se svako menja i želja da osvojite Svetsko prvenstvo gura vas da idete dalje u svakom aspektu, uključujući karakter.

Pitali su novinari Brazilca da li je navijao za Mesija i Argentinu na turniru.

- Bio bih licemeran ako bih rekao da. Rivalstvo između Brazila i Argentine je jako baš jako. Ne bih se radovao njihovom uspehu. Argentina ne igra sjajan fudbal, ali uvek ima veliku želju da pobedi, umeju da budu agresivni, mnogo trče. 

U CENTRU PAŽNJE ZBOG DOBRIH ODBRANA Bavarci započeli pregovore sa Livakovićem

Otkrio je da na Mundijalu navija za Maroko.

- Voleo bih da osvoje Svetsko prvenstvo. Sve je fantastično, kako napadaju, kako se brane, kako su složni. I očaran sam radošću koju su dali svom narodu i celoj Africi, to je radost koju samo fudbal može da pruži.

Na kraju Ronaldo je prokomentarisao nedavnu izjavu Kake, da je ona u Brazilu "samo jedan debeljko koji hoda".

- Ne, nema problema sa Kakom. U stvari, došlo je do greške u prevodu i Riki je samo hteo da kaže da su veliki brazilski šampioni ponekad više poštovani u inostranstvu nego kod kuće - objasnio je Ronaldo Nazario de Lima. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading