ISKRENE REČI Lengenda fudbala uporedila Srbiju i Hrvatsku, ovo je ključna razlika
AP Photo/Themba Hadebe

- Hrvatska ima više iskustva, već je bila u finalu i mnogo je napredovala na Svetskim prvenstvima. Srbija takođe ima dobru ekipu, ali na kraju su sitnice te koje određuju - rekao je Gulit za "Al Džaziru Balkan".

ARGENTINCI UPOZORAVAJU Hrvati napravili kobnu grešku, Mesi će ih zbog ovoga uništiti

Gulit ističe da ga ne iznenađuje uspeh Hrvatske na Svetskom prvenstvu.

- I jesam i nisam iznenađen uspehom Hrvatske. Mislim da Hrvatska ima tu sreću da uvek prođe dalje prilično neopaženo. Svi pričaju o Brazilu i Argentini, reprezentacija od kojih svi očekuju pobedu. A Hrvatska je u drugom planu. Znamo da su reprezentaciju Hrvatske uvek činili tehnički i taktički vešti igrači, koji igraju na najvišem nivou. Uspeh Hrvatske stoga nije iznenađenje.

REŠIO JE DA OTVORI DUŠU Otvorne strelice u Španiji - Enirke tvrdi da jednog igača sada ne bi poveo u Katara

Nastavio je u istom ritmu.

- Morate verovati u sebe, to je najvažnije. Argentina je pokazala da ima dobru taktiku i da se može prilagoditi. I ima Mesija. On može promeniti stvari. Hrvatska, naravno, ima Modrića. Ali Mesi je Mesi. U fudbalu je dobro što pojedinci mogu promeniti stvari. Neki treneri misle da je ključ u njima. Za trenera je najvažnije da pronađe sustav koji odgovara njegovim igračima. Morate se pobrinuti da se igrači osećaju dobro, da su zadovoljni. Ako su zadovoljni, igraće bolje - zaključio je Gulit.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading