DEDA MU JE LEGENDA OFK BEOGRADA, SRBIN MU PEVAO NA SVADBI, A CEO SVET PRIČA O NJEMU Ko je Dominik Livaković, junak Hrvatske?
Tanjug/Ap

 

Plasirala se Hrvatska u novo polufinale na Svetskim prvenstvima. Ponovo su "vatreni" prošli dalje posle penala, a ovoga puta heroj je ponovo bio Dominik Livaković.

Golman zagrebačkog Dinama već neko vreme prvi je izbor selektora Zlatka Dalića, a nema sumnje da je partijom protiv Japana, a onda i Brazila sebi kupio besmrtnost. Livaković je odbranio tri penala Samurajima i bio najzaslužniji za plasman Hrvatske u četvrtfinale. 

DEDA MU JE LEGENDA OFK BEOGRADA, SRBIN MU PEVAO NA SVADBI, A CEO SVET PRIČA O NJEMU Ko je Dominik Livaković, junak Hrvatske?

Tanjug/Ap

 

Sjajnim intervencijama Livaković je privukao pažnju hrvatskih medija, a jedan tamošnji portal objavio je zanimljive informacije. Naime, golman Vatrenih dalji je rođak legendarnog jugoslovenskog fudbalera Josipa Skoblara. 

- Mislim da sam OFK Beogradu dao malo kao igrač, otišao sam relativno mlad. Imao sam 25 godina, nisam još uvek sazreo. Po mom mišljenju igrač može biti pravi tek kasnije, od 27 pa nadalje. Žao mi je što OFK Beogradu nisam uspeo da dam ono što jesam ostalim klubovima - kazao je Skoblar jednom prilikom. 

Reč je o bivšem reprezentativcu Jugoslavije koji je za nacionalni tim nastupao od 1961. do 1967. godine, nastupao je za Zadar, Hanover, Marsej i Rijeku, ali je najveći trag ostavio u OFK Beogradu gde je postao i legenda kluba. Skoblar je odigrao 162 meča za Romantičare i postigao čak 63 gola. 

DEDA MU JE LEGENDA OFK BEOGRADA, SRBIN MU PEVAO NA SVADBI, A CEO SVET PRIČA O NJEMU Ko je Dominik Livaković, junak Hrvatske?

Tanjug/Ap

 

Nakon fudbalske, nastupila je i trenerska karijere, a Skoblar, koji Dominiku dođe rođak po majci koja se takođe prezivala Skoblar, vodio je i Hajduk i Dinamo u jednom momentu karijere. Jasno je da je fudbal Livakoviću u krvi, a ako nastavi sa ovakim partijama smeši mu se velika karijera. 

Saša Matić mu pevao na svadbi

Golman Dinama iz Zagreba i reprezentativac Hrvatske Dominik Livaković (27) venčao se krajem juna u Zadru sa svojom izabranicom Helenom, a slavlje mu je tada uveličao srpski pevač Saša Matić,

Livaković je odlučio da angažuje dvojicu popularnih pevača. Prvi je Petar Grašo, a drugi Saša Matić. Hrvatski čuvar mreže očigledno obožava popularnog srpskog izvođača i želeo je da mu baš on uveliča slavlje.

Oborio rekord Hrvatske

Dvadesetsemogodišnji čuvar mreže je u četvrtfinalu Mundijala protiv Brazila imao devet uspešnih intervencija i tako oborio državni rekord.

Na šampionatu u Kataru samo je poljski golman Vojćek Šćesni u utakmici grupne faze protiv Argentine (0:2) upisao isti broj odbrana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera Detlic

09.12.2022 19:23

Golman sampionata,bravo svaka cast.