"ANONIMUS" NA KLUPI "FURIJE" Španija ima novog selektora
EPA

 

De La Fuente od 2013. godine radi u podmlatku reprezentacije, a od 2018. je selektor reprezentacije do 21 godine sa kojom je 2019. godine osvojio Evropsko prvenstvo i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.


- RFEF je izabrao Luisa De La Fuentea za novog španskog selektora - saopštenje RFEF, a prenela "HINA"..

Novine Marka pišu kako De La Fuente takođe neguje formaciju 4-3-3, ali su dubljim i oštrijim napadima, što bi mogla biti nijansa u odnosu na Enrikeovu igru sa takođe puno dodavanja ali kojom nije uspeo probiti odbranu Maroka.

Španija je u utorak odigrala 0:0 sa Marokom, a ispala je posle jedanaesteraca, pri čemu su početna tri španska igrača bila neprecizna. Enrike je nakon susreta rekao da je on odabrao upravo tu trojicu izvođača.

- Razočaran sam. U ovom trenutku me ne zanima moja budućnost - odgovorio je novinarima. Poručio je da želi da ode kući i malo se odmori pre odluke o daljem vođenju reprezentacije koja je jedini naslov svetskog prvaka osvojila 2010. godine.

EPA

 


Sportski direktor reprezentacije Hose Francisko Molina tada je rekao da će analizirati nastup na prvenstvu na kojem je Španija svladala sa 7:0 Kostariku, remizirala 1:1 sa Njemačkom i izgubila sa 1:2 od Japana uoči osmine finala.

Enrike je bio preuzeo reprezentaciju nakon Svetskog prvenstva 2018, kada je Španija takođe ispala u osmini finala na jedanaesterce od Rusije. Na Evropskom prvenstvu 2021. odveo je ekipu u polufinale gde je izgubila na jedanaesterce od Italije, kasnijeg prvaka.

Španjolska je na velikim takmičenjima ispala na jedanaesterce četiri od pet puta kada je susret odlučen izvođenjem udaraca sa "bele tačke".

Enrike je imao ugovor do kraja Svetskog prvenstva u Kataru, a on i savez su uoči prvenstva rekli da će sesti za stol nakon što prvenstvo završi.

Španski mediji su zadnjih nedelja nagađali da bi Enrike mogao da preuzme klupu Atletiko Madrida, gde se trener Dijego Simeone nalazi na udaru kritika zbog slabijih rezultata ove sezone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading