NOVI UDARI NA RONALDA "Sunovrat palog idola i najhrabrija odluka na Svetskom prvenstvu"
Tanjug/Ap

Pišući o plasmanu portugalske reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva, prestižni britanski javni servis dodaje, "Portugal je napravio isto što i Mančester junajted odlukom da mu je možda i bolje bez njega".

Ronaldo se u igri našao tek u 74. minutu.

Dok su njegovi saigrači slavili s navijačima, istim onima koji su aplauzom pozdravili njegov ulazak u igru, Ronaldo je šetao prema svlačionici.

- Portugal i jeste bio bolji bez Ronalda - dodaje BBC, ističući da je time nagrađena hrabrost selektora Fernanda Santoša, posebno zbog toga što je Ronaldova zamena Gonsalo Ramos postigao tri i asistirao za jedan gol.

- Bila je to bez sumnje najhrabrija selektorska odluka na ovom Svetskom prvenstvu i svakako najhrabrija koju je Santoš povukao u osam godina, otkako vodi Portugal.

GONSALO, SRBINE! Mladi Portugalac poslao Šiptara kući: TRI PRSTA ZA DŽAKU!

- Znao je Santoš šta je ulog u ovoj seizmičkoj promeni. Bilo mu je jasno da bi on, a ne Kristijano Ronaldo, bio označen za krivca da je Portugal ispao sa Svetskog prvenstva. Umesto toga, gledao je poletniji i opasniji Portugal kojem fokus nije na postojanju Ronalda.

Kristijanov ulazak u igru opisuje se i kao pomalo čudan i neugodan jer kao da je sveden na to da mu se pruži koja minuta, a ne na mogućnost da doprinese igri reprezentacije u nokaut-utakmici na Svetskom prvenstvu.

- Nakon što su mu u Mančester junajtedu pokazali vrata zbog mrzovoljnosti i otvorenih stavova o klupskoj hijerarhiji, sada se našao na marginama teritorije za koju je verovatno mislio da je na njemu još više nedodirljiva. Šta sledi palom idolu? U najboljoj varijanti biće to klupa u utakmici protiv Maroka - zaključuje se u analizi BBC-ja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading