OVO MU NIJE JASNO Oglasila se legende i ima samo jedno pitanje za Piksija
AP Photo/Luca Bruno

- Neuspeh Srbije? Da, neuspeh. Pa ipak, nisam od onih koji na sve gledaju crno, ova srpska ekipa ne zaslužuje previše kritika. Kažem, ekipa, mislim i na stručni štrab i na igrače, ne zaboravimo da su u poslednje dve godine postignuti zapaženi rezultati, dobro se igralo, bilo je utakmica kada se igralo fantastično i kako sad, odjednom, da se priča i piše kako ni struka, ni igrači nemaju pojma?! - rekao je Pančev.

Nastavio je u istom ritmu.


- U svakom slučaju, nešto se dešavalo u Kataru, upleli su se problemi, Piksi konstatuje kako je bilo mnogo povreda i da, zbog toga, pojedinci nisu mogli da pruže maksimum, verujem mu, naravno, a opet i to je za analizu, postavlja se pitanje: zašto nisu igrali oni koji su 100 odsto spremni? U tom pravcu možemo da se krećemo, nipošto da bacamo drvlje i kamenje na ekipu, na rad ekipe, da brže-bolje smenjujemo... Zapravo, neophodna je promena, reč je o promeni balkanskog mentaliteta.

KAKVA ČAST Ovome se niko nije nadao: Srbija u društvu Nemačke, Španije, Francuske

Mnogi smatraju da selektor Dragan Stojković Piksi mora da ode kao glavni odgovorni za neuspeh.

- Zar ćemo svake druge godine da menjamo selektora? Piksi mora da ostane još najmanje četiri, pet sezona za kormilom, usput i da zadrži postojeći štab, kontinuitet je uslov da se ostvare uspesi. Naopako da se vraćamo na staro, setimo se smene Slavoljuba Muslina, čovek se, sa Srbijom, kvalifikovao za Mundijal u Rusiji, kad ono... Smejala se cela Evropa. Ponoviću: Piksi zaslužuje poverenje za nove radosti fudbalske nacije! A, što se grešaka tiče, sve ono što se uočilo u Kataru, dobiće priliku da se ispravi i ode u istoriju - rekao je Pančev.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Luks

06.12.2022 02:47

Slažem se sa Pančevim i to sam već više puta ponovio ,spski mentaliet je razlog neuspehu srpske futbalske reprezentacije