"GAUČOSI" KRENULI PO "BOGINJU" Mesi golom začinio 1000. meč, Argentina zakazala okršaj sa Holandijom za polufinale
Tanjug/Ap

Još samo tri koraka, toliko je ostalo do odlaska Lionela Mesija u fudbalsku večnost. Argentina je na krilima omalenog ofanzivca uspela da pređe još jednu prepreku do trofeja koji nedostaje Mesiju da postane besmrtan - Boginji.

Ako bismo pogledali šanse kakve su Argentinci imali, bez problema bismo mogli da kažemo da je 5:1 realan rezultat, a na kraju je moglo da bude 2:2 i da produžeci ili penali odluče ko će dalje.

Tanjug/Ap

 

Mesi je igrao sjajno, ponovo na svojim leđima nosio čitav tim, a u 35. minutu praktično ni iz čega postigao gol za prednost, da bi u 58. Alvarez kaznio loše ispucavanje golmana Rajana i najavio pobedu.

Nizali su se napadi i promašaji "gaučosa", naročito Lautara Martineza koji je upropastio tri, četiri sjajna dodavanja Mesija i nije rešio meč. Kazna je stigla u vidu gola Gudvina u 77. minutu, a moglo je da bude drame da je Kuol pogodio u 96. Emilijano Martinez je sjajno odbranio i poslao svoju selekciju na megdan Holandiji u borbi za polufinale.

 

ARGENTINA - AUSTRALIJA 2:1 (1:0)

Mesi u 35. minutu, Alvarez u 58. minutu za Argentinu - Gudvin u 77. minutu za Australiju

Stadion: Ahmad bin Ali, Sudija: Simon Marčinjak

ARGENTINA: E. Martinez – Molina (od 80. Montijel) , Romero, Otamendi, Akunja (od 71. Taljafiko) – Fernandez, De Pol, Makalister (od 80. Palasios) – Mesi, Alvarez (od 71. La. Martinez), Gomez (od 49. Li. Martinez)

AUSTRALIJA: Rajan – Degenek (od 72. Karačić), Sutar, Rouls, Behič – Leki (od 72. Maklaren), Muj, Irvin, Bakus (od 58. Hrustić) – Makgri (od 58. Gudvin), Djuk (od 72. Kuol)

KRAJ!

90. minut - Još sedam minuta nadoknade!

89. minut - Kakav promašaj Lautara Martineza! Poslužio ga je Mesi kao na tacni, ali je ofanzivac Argentine prebacio čitav gol!

77. minut - GOOOOL! Australija uzvraća! Gudvin je stralac! Ponovo imamo aktivnu utakmicu!

 

 

58. minut - GOOOOL! Alvarez! Kakav kiks Rajana koji je dodao loptu Argentincu i ovaj prihvatio poklon te poslao loptu u mrežu! Velika prednost za "gaučose".

 

 

51. minut - Udarac Mesija, ali je Degenek uspeo da ga izblokira i omogući Rajanu da lako uhvati loptu.

50. minut - Prva promena u redovima Argentine, umesto Gomeza u igri je Lisandro Martinez.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

45. minut - Još dva minuta nadoknade!

35. minut - GOOOL! Mesi! Sjajno je kapiten Argentine video prostor i pogodio dalji ugao gola koji brani Rajan!

 

 

15. minut - Irvin je bio preoštar i sudija Marčinjak mu pokazuje žuti karton.

10.minut - Argentinci pritiskaju od samog starta, ali za sada bez pretnje po gol Australije.

20.00 - Utakmica je počela!

19.20 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču osmine finala Svetskog prvenstva između Argentine i Australije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Katara.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djoka

03.12.2022 20:44

Poljska sramota od suđenja. Australija igrač nalazio Argentinskog i žuti karton. To isto uradi Argentknac nema žutog. Zašto nema reprize celog napada , da li je Mesi pored aut linije bio u ofsajdu ?