OVO JE VELIKA PRILIKA Legendarni Švajcarac pred utakmicu sa "Orlovima"
AP Photo/Natacha Pisarenko

Filip Sanderos je pričao za švajcarski "Blik" o šansama Srbije i Švajcarske i o svojim srpskim korenima.

-Reprezentacija danas ima mnogo više brzine i kontrole nego što smo mi imali. Biće to "vruća" utakmica - započinje priču Sanderos i odgovara na pitanje o srpskim korenima.

On je po ocu Španac, a majka mu se Srpkinja ali je tokom karijere nastupao za reprezentaciju Švajcarske.

-Tako je kako je, moja krv je polu srpska, polu španska, ai, ja sam Švajcarac. Moja majka je odrasla u Argentini, i tamo imam rođake.

PROMENA U POSLEDNJI ČAS Važan igrač "Orlova" na klupi u odlučujućem meču sa Švajcarskom

Sanderos veruje da je njegova reprezentacija spremna za duel sa Orlovima uprkos problemima koje imaju: Elvedi, Šaćiri i Okafor.

-Na takmičenjima poput ovog, potrebni su ti svi igrači, svi spremni. Moraš da iskoristiš ovu veliku pozornicu. Ovo je velika prilika svima da se pokažu. Ovo je veliki momenat za švajcarski fudbal. Igrači uvek moraju da budu svesni da je ovo Svetsko prvenstvo i najveći momenat u njihovim karijerama. Ova pozornica piše istoriju koju ljudi pamte godinama - rekao je Filip.

Sanderos je karijeru započeo u Servetu iz Ženeve, a bio je jedan od najtalentovanijih štopera Evrope.

Sa osamnaest godina je otišao u Arsenal, bio je na pozajmicama u Milanu i Evertonu, a među "tobdžijama" je proveo sedam godina.

Igrao je još i za: Fulam, Aston Vilu, Valensiju, Grashopers, Glazgov Rendžers, a njegov poslednji klub bio je Hjuston Dinamo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading