SKANDAL NA MUNDIJALU ZBOG SUAREZA Novinar mu rekao da ga mrzi, Urugvajac mu gospodski odgovorio
EPA-EFE/Raul Martinez

Pravi cirkus gledali smo na konferenciji za medije Urugvaja pred meč osmine finala Svetskog prvenstva sa Ganom. Sve je počelo kada su novinari iz ove afričke zemlje krenuli da postavljaju pitanja Luisu Suarezu, nihovom starom dužniku!

Naravno, pitanja su se odnosila na Svetsko prvenstvo 2010. godine kada je Gana prošla dalje u grupi sa Srbijom, zatim savladala Sjedinjene Američke Države u osmini finala, da bi ih Urugvaj pobedio u četvrtfinalu. Muntari je doneo prednost Gani, Forlan je izjednačio, otišlo se u produžetke gde je Gana u poslednjim sekundama meča šutirala na gol na kome nije bio Fernando Muslera. 

Ali je bio Luis Suarez! Rukom je odbranio svoj gol, Ganci su promašili penal i nakon toga još dva u penal seriji i tako ispali. Sada je novinar iz Gane pitao Suareza da li je svestan da ga cela Gana "mrzi i smatra za đavola" kao i da svi jedva čekaju da završi karijeru!

PIKSI OTKRIO ŠTA JE FIFA ZABRANILA SRBIJI Selektor o Švajcarcima, ali i onome što sve Srbe zanima

-Prvo da vam kažem, neću da se izvinim za to. Ja jesam igrao rukom, ali igrač Gane je promašio penal, a ne ja. Možda bih se izvinio kada bih povredio igrača, ali u ovoj situaciji sam dobio crveni karton, suđen je penal i nisam ja kriv što su ga vaši igrači promašili. Prošlo je 12 godina od tad, ja sam se i sa Kjelinijem rukovao i sada očekujem isto - rekao je vremešni Suarez i izazvao buru negodovanja afričkih novinara.

А onda je došao red i na cirkus kod Urugvajaca. Selektora Dijega Alonsa je jedan novinar pitao da li će ponovo Suareza ostaviti na klupi, kao na meču protiv Portugala kada je on ušao na teren tek u 72. minutu umesto Edinsona Kavanija.

-Svaki meč je drugačiji i mi se fokusiramo da budemo bolji od drugog tima", rekao je selektor, a kada je PR reprezentacije Urugvaja najavio da će biti postavljeno samo još jedno pitanje novinar nezadovoljan prethodnim odgovorom selektora nije želeo da dozvoli da se to pitanje postavi. Meč Urugvaja i Gane u kome će se odlučivati o prolasku dalje igra se u petak od 16 časova i očigledno će biti vrlo... Khm, koloritan!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading