STRANCI DOŠLI DA PROVOCIRAJU "ORLOVE" Tadić i Sergej im gospodski odgovorili: Atmosfera je nikad bolja
Tanjug

Fudbalska reprezentacija Srbije održala je konferenciju za medije nakon remija Srbije sa Kamerunom (3:3) , a javnosti su obratiti Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić.

"Orlovi" su u ponedeljak odigrali 3:3 sa Kamerunom, nakon što su imali dva gola prednosti (3:1) i sada ih samo pobeda protiv Švajcarske vodi u osminu finala.

Tadić i Sergej su poručili kako je atmosfera u timu nikad bolja i da su spremni za duel protiv Švajcarske.

Konferenciju ste mogli da pratite uz naš Live blog.

 

Kako će se "orlovi" izboriti sa pritiskom pred Švajcarsku?

- Bio je veliki pritisak prošlu utakmicu, ali to ne treba da utiče na nas. Moramo da uđemo maksimalno ozbiljno i da pobedimo. Ne gledamo unazad i šta je bilo pre - rekao je Sergej.

STRANCI DOŠLI DA PROVOCIRAJU

Tanjug

 

 

- Pre četiri godine je bio veliki pritisak, hajde da se fokusiramo na fudbal - ko je bolji nek ide dalje. Svi igrači su navikli na pritisak - dodao je Tadić.

Kako će reagovati naši reprezentativci ako bude provokacija pred odlučujući duel.

- Ne mislim da će biti toliko emocionalna utakmica, protivnik je Švajcarska - mi gledamo sebe, hoćemo da igramo hrabro i snažno i idemo na tri boda - kratko je odgovorio Sergej ne pričajući o provokacijama, jasno je o kojima se radi s obzirom na prethodni duel na Svetskom prvenstvu.

- Samopouzdanje nam daje ovih godinu i po dana sa selektorom Stojkovićem. Igrali smo dobar fudbal.

STRANCI DOŠLI DA PROVOCIRAJU

Tanjug

 

 

Sergej o povredi:

Zglob je mnogo bolje, imao sam problem sa Brazilom, Radim terapije, ide ka boljem. Imao sam i neki poseban "tejp" na nozi sa Kamerunom. Biću spreman za narednu utakmicu

Kako izgleda slobodno vreme u hotelu?


- Nemamo preveliki kontakt sa ljudima u hotelu, što se tiče mene, nikoga ne viđam. Izlazimo iz sobe, pa u salu za ručak, imamo sobu za utakmice... Ne viđam mnogo ljude u hotelu - rekao je Milinković-Savić.

Tadić o Švajcarskoj:

- Dobro su organizovani, disciplinovani su. Imaju individualni kvalitet, ali imaju timsku organizaciju. Znaju šta rade, dobre trkače imaju. Kao tim su dosta dobri.

STRANCI DOŠLI DA PROVOCIRAJU

Tanjug

 

 

Vezni red je srce ekipe:

- Vezni red, uglavnom srce ekipe. Dajemo se da damo maksimum. Protiv Brazila nije bilo kako treba, a protiv Kameruna smo dobro igrali. Dobra utakmica, dosta prilika. Šteta za šanse, ali što se tiče veznog reda, mislim da ide u dobrom pravcu. Moramo da pokažemo visok nivo i visoku želju kako bismo pobedili.

Šta je pozitivno, a šta negativno iz meča sa Kamerunom?

- Ne bih se složio da nismo pokazali (napadačku igru), pogotovo u drugoj utakmici. Postići tri gola i stvoriti dosta šansi, to je pozitivno. Naravno da nije pozitivno kada primiš tri gola. Trebalo je da pobedimo.

Kakva je atmosfera u ekipi?

- Nikada nije bolja atmosfera igrača. Stvorila se hemija, od prvog do poslednjeg momenta se držimo zajedno. To je to. Nema nikakvih problema - rekao je Tadić.

- Pričali smo posle utakmice i rekli da se nadamo da će biti sve u našim rukama. Pričamo o svim mogućim detaljima, to je to. Sve je u našim rukama, samo da odigramo kako znamo i da donesemo pobedu - naveo je kapiten.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading