LALATOVIĆ ZAGRMEO Trener Nišlija brani Piksija, otkrio glavnog krivca posle remija sa Kameruncima
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da ostvari prvu pobedu na Mundijalu u Kataru, pošto je i pored dva gola prednosti na kraju odigrala nerešeno sa Kamerunom.

Mnogi za neuspeh protiv afričke selekcije krive selektora Dragana Stojkovića Piksija, ali to ne radi i Nenad Lalatović, trener Radničkog iz Niša.

Temperamentni stručnjak je za Republiku izneo svoje mišljenje posle meča "Orlova" i "Neukrotivih lavova". 

- Lako je biti general posle bitke. Žao mi je što smo propustili priliku, naravno. Naivno smo primili drugi i treći gol. Zaslužili smo da pobedimo, jer smo bili bolji protivnik, ali ima još puno da se igra. Nadam se da će Brazilci pobediti Švajcarce i da će u poslednjem kolu biti sve u našim rukama. Ja verujem i dalje u Piksija, u naše "Orlove" i siguran sam da ćemo proći dalje - rekao je Lalatović.

SELEKTOR KAMERUNA ZADOVOLJAN REMIJEM Pokazali smo borbenost i kolektivni duh protiv Srbije

Takođe, selektoru je zamerano i što nije "povukao ručnu" na 3:1, ali nekadašnji trener Crvene zvezde je imao i za to objašnjenje.

- Mi imamo takve igrače, a Piksi je takav selektor da uvek igra ofanzivno. Bio je takav i kao igrač. Kod nas je popularno da je uvek kriv trener, ali nije, već su krivi svi zajedno. Svi zajedno su krivi što su primili takva dva gola, što su pravili ofsajd zamku... Na ofsajd se nikada ne igra, jer to ne može biti uigrana zadnja linija, pošto ne provode puno vremena zajedno. Uvek mora da se trči do kraja, nema hoću-neću, stanem-krenem. Piksi je mnogo toga dobrog uradio da bi mu sad nabijali krivicu zbog jedne utakmice. Pokazali su naši reprezentativci i protiv Kameruna da su odlični i koliko mogu, a ja sam siguran da će tako biti i protiv Švajcarske i da ćemo proći dalje.

Ipak, bez obzira na svu podršku koju je pružio selektoru Stojkoviću, popularni Lalat 

- Mi smo kao nacija ljubitelji tog ofanzivnog fudbala, ali mislim da nije trebalo na 3:1 da izlazimo toliko visoko. Pogotovo u ovakvoj vrsti takmičenja, gde je svaki bod toliko bitan. Smatram da je trebalo da se povučemo nakon povrede Strahinje Pavlovića i da čekamo Kamerunce na polukontru i kontru, a ne da oni nama na takav način daju dva gola. Evidentno je da su oni mnogo brži od nas i da - poručio je Lalatović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading