KRAMARIĆ POKAZAO KANAĐANIMA PUT DO KUĆE Borjan uzalud spašavao, Hrvati razbili Kanadu i eliminisali je sa Mundijala (VIDEO)
Tanjug/Ap

 

Golove za Hrvatsku postigli su Andrej Kramarić u 36. i 70, Marko Livaja u 44. i Lovro Majer u 94. minutu. Jedini strelac za Kanadu bio je Alfonso Dejvis u drugom minutu. Utakmica je odigrana na stadionu "Kalifa internacional" u Dohi.


Kanada je već na startu utakmice zatresla mrežu Hrvatske golom Dejvisa u drugom minutu. Ovo je bio prvi gol Kanade u istoriji Mundijala. Hrvatska je zaigrala angažovanije u nastavku meča, a Livaja u 22. minutu nije uspeo da zatrese mrežu golmana Kanade Milana Borjana.
KRAMARIĆ POKAZAO KANAĐANIMA PUT DO KUĆE Borjan uzalud spašavao, Hrvati razbili Kanadu i eliminisali je sa Mundijala (VIDEO)

Tanjug/Ap

 


Kramarić je četiri minuta kasnije postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda u kome se našao Livaja.

Borjan je u 35. minutu zaustavio udarac Livaje, a Hrvatska je u finišu prvog poluvremena uspela da preokrene rezultat. Kramarić je u 36. minutu izjednačio na 1:1, a Livaja u 44. doneo prednost Hrvatskoj.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imala je Kanada, Džonatan Osorio je šutirao pored gola. Borjan je u 54. minutu sprečio Kramarića da postigne novi gol.

KRAMARIĆ POKAZAO KANAĐANIMA PUT DO KUĆE Borjan uzalud spašavao, Hrvati razbili Kanadu i eliminisali je sa Mundijala (VIDEO)

Tanjug/Ap

 


Obe selekcije su igrale otvoreno u nastavku utakmice, a Hrvatska je u 70. minutu postigla novi gol preko Kramarića. Konačan rezultat postavio je Majer u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Maroko je ranije danas u prvom meču drugog kola grupe F pobedio Belgiju 2:0.

Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, dok je Belgija treća sa tri. Kanada je poslednja bez bodova, a ova selekcija je večerašnjim porazom od Hrvatske izgubila sve šanse za plasman u osminu finala SP.

Treće kolo u grupi F na programu je prvog decembra, a sastaće se Hrvatska - Belgija i Maroko - Kanada.

HRVATSKA - KANADA 4:1 (2:1)

Kramarić u 37. i 70. minutu, Livaja u 45. minutu, Majer u 90+4. minutu za Hrvatsku - Dejvis u 2. minutu za Kanadu 

Stadion: Kalifa Interneršnl, Sudija: Andres Matonte

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović - Modrić, Kovačić - Livaja (od 61. Petković), Perišić, Kramarić (od 73. Vlašić).

KANADA: Borjan - Džonston, Vitorija, Miler - Larije (od 62. Hojle), Hačinson, Eustakio (od 46. Kone), Dejvis - Bjukenan, Dejvid, Larin (od 46. Osorio).

KRAJ!

90+4. minut - GOOOOL! Kanada se raspala! Oršić i Majer su se poigrali, prvi asistirao, a drugi pogodio za 4:1!

90. minut - Sada je Oršić pretio sa distance, ali pravo u naručje Milana Borjana. U međuvremenu još šest minuta nadoknade.

85. minut - Pokaćili su se Miler i Modrić i obojica dobili po žuti karton.

79. minut - Dve sjajne prilike za Hrvatsku. Prvo je pretio Perišić, pa onda Brozović, ali oba puta sjajno brani Borjan.

73. minut - Ide van terena dvostruki strelac Kramarić, a u igri je Nikola Vlašić.

70. minut - GOOOOL! Kramarić! Sjajan udarac napadača Hrvatske za verovatno i potvrdu pobede!

 

 

62. minut - Nova promena u redovima Kanade. Umesto Lorijea na terenu je Hojle.

61. minut - Promena kod Hrvatske. Strelac drugog gola Livaja ide van igre, a na terenu je Bruno Petković.

56. minut - Sada preti Bjukenen, oprezan i Livaković.

54. minut - Velika prilika za Hrvatsku. Ponovo Kramarić u centru pažnje, ali brani Borjan.

52. minut - Bjukenen je startovao oštro i zaradio žuti karton.

49. minut - Prva prilika u nastavku meča za Kanađane! Pretio je Osorio, ali lopta ide pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Dve promene kod Kanađana. Umesto Larina u igri je Osorio, dok Kone menja Eustakija.

POLUVREME!

45+2. minut - Kramarić je ponovo pretio, ovog puta njegov šut ide preko gola.

45. minut - Još pet minuta nadoknade!

45. minut - GOOOOL! Livaja! Hrvati sasvim zasluženo dolaze do preokreta! Napadač Hajduka je odlično šutirao i matirao Borjana po drugi put u samo osam minuta!

 

 

37. minut - GOOOOOOL! Kramarić! Sada nije bilo spasa za Kanađane! Odlično se oslobodio napadač "vatrenih" i poslao loptu iza leđa Borjana!

 

 

36. minut - Velika šansa za Hrvatsku! Marko Livaja je dobio odličnu loptu, ali njegov udarac brani Borjan!

26. minut - GOOOL! Ipak, ne! Andrej Kramarić je poslao loptu u mrežu, ali je pre toga bio u ofsajdu. Ništa od izjednačenja!

15. minut - Hrvati su se oporavili početnog šoka i polako počinju da pritiskaju rivala. Morao je Milan Borjan da interveniše nakon pokušaja Borne Sose.

2. minut - GOOOOOL! Alfonso Dejvis! Kanađani su poveli iz prvog napada na meču! Centrirao je Bjukenan, a najviši u skoku bio sjajni Dejvis koji menja rezultat!

 

 

17.00 - Utakmica je počela!

16.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva između Hrvatske i Kanade. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Katara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

27.11.2022 19:12

Za razliku od naših fudbalera, Hrvati igraju srcem i dušom. Bravo momci, tako se igra fudbal