ODLUKA JE PALA Otkriveno: Evo kakvu kapitensku traku će Dušan Tadić nositi u Kataru
Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Ove kampanje su uzele u obzir povratnu reakciju koju smo dobili od svih članica FIFA i probaćemo da promenimo svet na bolje. U svakoj rundi će mečevi biti povezani sa jednom od kampanja, a poruke će timovi pružati preko kapitenskih traka, ali one će biti prikazivane na LED ekranima na terenu, na zastavama na terenu..", navodi se u saopštenju FIFA.

KAKVA PODRŠKA Ove lepotice stižu u Katar: Sofija, Ana i Anastazija od prvog dana uz "orlove" (FOTO)

Kampanje će biti sledeće, u prvoj rundi grupne faze #FootballUnitesTheWorld (Fudbal ujedinjuje svet), u drugoj #SaveThePlanet (Sačuvajmo planetu), u trećoj #ProtectChildren #ShareTheMeal (Zaštitimo decu, Podelimo obrok).

U osmini finala će takođe biti istaknute dve poruke: #EducationForAll #FootballForSchools (Obrazovanje za sve i Fudbal za škole). U četvrtfinalu poruka će biti #NoDiscrimination (Bez diskriminacije), a u polufinalu poruke su #BeActive #BringTheMoves (Budi aktivan, Donesi pokret). 

U meču za treće mesto poruka će biti jasna - #FootballUnitesTheWorld (Fudbal ujedinjuje svet). Dakle o porukama podrške LGBT zajednici i duginim bojama nema reči, ali će kapiteni morati da na trakama nose poruke koje je odredila FIFA. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading