ONI SU KRALJEVI INSTAGRAMA Ronaldo ubedljvo prvi, a evo ko je od Srba neprikosnoven na popularnoj društvenoj mreži
Tanjug/Ap

Otkrivamo vam ko su kraljevi društvenih mreža među fudbalerima koji će učestvovati na predstojećem Mundijalu u Kataru. 

Ubedljivo najpraćeniji učesnik Mundijala je Portugalac Kristijano Ronaldo, koji je godinama unazad ruši sve moguće rekorde na fudbalskom terenu, ali i Instagramu.

Ronaldo je u februaru postao prva osoba na svetu sa više od 400.000.000 pratilaca na ovoj izuzetno popularnoj društvenoj mreži.

TRAGEDIJA Preminuo poznati fudbalski sudija

Kapitena Portugala na Instagramu trenutno prati više od 496 miliona ljudi, po čemu je daleko ispred konkurencije iz svoje branše.

Za samo godinu dana, Ronaldov broj pratilaca se praktično duplirao. Do sada je imao 3.388 objava, a svaka je u proseku imala čak 10 miliona lajkova.

Ovaj 37-godišnji fudbaler drži i prvo mesto po zaradi od reklama na svom Instagram profilu. Naime, Ronaldo za jednu reklamnu objavu zaradi čak 2.000.000 dolara!

Iza Ronalda je reprezentativac Argentine Lionel Mesi, koga na Instagramu prati 373 miliona ljudi. Zanimljivo, Mesi za reklamne postove zarađuje duplo manje od Kristijana Ronalda (1.000.000 dolara).

Treći na listi najpopularnijih je Brazilac Nejmar sa 181 milion pratilaca, dok su u Top 5 i Francuz Kilijan Mbape (73 miliona), Karim Benzema (60 miliona). Slede Velšanin Geret Bejl, Urugvajac Luis Suarez... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic)

Kada je reč o srpskim fudbalerima ubedljivo najpopularniji je napadač Fiorentine Luka Jović, koji na Instagramu ima 2,4 miliona pratilaca. Drugo mesto dele Dušan Vlahović i Nemanja Gudelj sa 1,7 miliona, zatim slede Tadić sa 813 hiljada pratilaca, Sergej Milinković Savić sa 596.000 i Aleksandar Mitrović sa 210 hiljada pratilaca. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading