POLICIJA UPALA U STAN HRVATSKOG REPREZENTATIVCA Preti mu kraj igračke karijere, evo šta je razlog
EPA

Talentovani mladi štoper omladinske reprezenzacije Hrvatske, Mario Vušković, našao se u ozbiljnim problemima zbog kojih mu preti višegodišnja suspenzija iz fudbala.

Nemački fudbalski savez je nedavno otvorio istragu protiv 20-godišnjeg fudbalera drugoligaša i bivšeg prvaka Evrope Hamburgera, a Hrvat je udaljen s treninga kako ne bi bilo lošeg publiciteta za klub i samog igrača.

Kako prenosi “Hamburger Morgenpost”, policija je pretražila njegov stan u Hamburgu te mu zaplenila mobilni telefon i laptop.

Vušković je bio pozitivan na supstancu eritropoetin (Epo) tokom kontrole na treningu 16. septembra. Tačnije, u sebi je imao tragove eritropoetina, hormona koji reguliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca koje bi na sebe mogle vezati više kiseonika i tako pospešiti njegove mogućnosti.

Podneo je zahtev za analizu B uzorka.

– Standardna kazna za doping-prekršaj je četiri godine, a kazna se može i smanjiti. Za 20-godišnjeg Vuškovića, koji se sprema i za reprezentaciju, ali neće igrati za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u Kataru, duga suspenzija mogla bi da znači kraj sportske karijere – piše jedan od najuticajnijih nedeljnika u Evropi “Špigl”.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading