BOLNA PRIČA NAJPOZNATIJE FUDBALSKE BRAĆE Otac ih je ostavio dok su bili deca, sada želi da ih vidi, ali za njih je "mrtav"
Profimedia

Teo i Lukas Ernandez su dva brata kojima se danas divi ceo svet. Jedan od njih sa dosta uspeha nosi dres Milana, drugi Bajerna. Njihov otac Žan-Fransoa Ernandes ih je napustio kada su bili deca i nikada više ga nisu videli.

Braća Teo i Lukas Ernandez danas ne znaju ništa o svom ocu i nisu čuli za njega najmanje 15 godina. Francuski L'Ekuipe je u razgovoru sa njemu bliskim ljudima došao do određenih informacija, a zaključak je da je "negde na Tajlandu".

On je za njih još uvek 'mrtav', ali se javila sestra, valjda zato što bi sada hteli da se domognu dela svog bogatstva. Teo i Lukas su sinovi bivšeg fudbalera Žana Fransoa Ernandesa, koji je igrao i za Atletiko Madrid, odakle su i braća došla, ali je ceo posao njihovog vaspitanja preuzela njihova majka.

"Sve dugujem svojoj majci. Odgajila nas je, okrenula fudbalu i satima radila da nas nahrani. Sve dugujemo njoj", rekao je 22-godišnji Lukas, koji i danas igra za Bajern, dok je njegov brat član Milana i jedan od najboljih igrača rosonera.

BOLNA PRIČA NAJPOZNATIJE FUDBALSKE BRAĆE Otac ih je ostavio dok su bili deca, sada želi da ih vidi, ali za njih je

Profimedia

 

Ali, ono što je novo i dešava se desetak dana pred početak Svetskog prvenstva, na koje idu oba brata, jesu istraživačka saznanja lista L'Ekip odnosno patnja oca koji "18 godina čeka da mu se sinovi jave". 

Posle dužeg perioda istraživanja novinari francuskog lista su stigli do članova porodice i prijatelja Žan-Fransoa, koji su bili voljni da javno govore o ovom slučaju, zapravo o periodu tokom kog se bivšem fudbaleru gubi svaki trag. 

"On je divna osoba, sasvim suprotna od onoga što sam o njemu čitao ili čuo poslednjih godina. Bio je pre svega veoma porodičan čovek, koji je uvek iskreno volela svoju decu", rekao je Kristof Galtijer, aktuelni trener PSŽ.

"Ne znam da li je moj otac još živ ili ne“, rekao je Lukas u intervjuu 2019. "Jednog dana je otišao i više se nismo čuli za njega", rekao je tada.

Oni koji poznaju Žan-Fransoa kažu da verzija o njemu koja je prikazana u javnosti nije tačna. 

"Istina o Žan-Fransoa će konačno izaći na videlo. Godinama su ljudi pričali sve i svašta o njemu, blatili njegovo ime bez reči istine", rekao je za francuski listk Bruno Saliba, jedan od Ernandezovih rođaka. "On nikada nije napustio svoju decu. Ona, njegova bivša devojka (misli se na majku Lorens Paj) ga je odvojila od njih".

Sonja Moldes, bivša partnerka Žan-Fransoa, takođe iznosi svoju verziju onoga što se dogodilo i tvrdi da je on svojevremeno pokušao da preuzme starateljstvo nad decom.

"Pokušali smo da se svađamo sa advokatima, ali to je bio pakao. U očajanju je otišao na Tajland. Znam da je nekoliko puta pokušao da razgovara sa njima odande, ali njihova majka mu nikada nije to dozvolila i dala decu. On je odustao. To je verzija koju Lukas i Teo moraju da znaju. On ih voli više od sopstvenog života", rekla je Sonja Moldes.

Žan-Fransoa nikada ne propušta meč reprezentacije Francuske.

"Gleda ih sam, jer plače skoro od početka do kraja utakmice. Mnogo mu je teško. Moj otac je predugo klevetan", kaže njegova ćerka Lauris Ernandes. "Znam da se sve vreme potajno nada da će mu se sinovi jednom javiti. Toliko ih voli. Ne mogu da zamislim koliko bi bio srećan da se to desi".

Lukas je stariji od Tea i jednom je rekao da se uvek drže zajedno i da su uvek tu jedno za drugo. „On je moj mlađi brat i najbolji prijatelj“, rekao je jednom prilikom Lukas, ali o svom ocu gotovo da više nije bilo reči.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading