PUSTIO SAM BRADU, BIO SAM KAO POP Šok otkriće: Aleksandar MItrović razmišljao da se povuče iz reprezentacije Srbije
Tanjug/Ap

- Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Nikad nisam rekao ranije, ali sam razmišljao možda i o povlačenju iz reprezentacije. Kreneš da preisputuješ sebe da li je važno da opet igraš fudbal. Svašta mi se motalo po glavi sedam, osam dana. Prva četiri nisam bukvalno ustao iz kreveta. Zasmisli, ceo život se spremaš za taj trenutak, radiš, treniraš svakodnevno... U sedmici koja je prethodila utakmici sa Škotima šutnuo sam 20 penala, sve je izgledalo super, dođe trenutak kad svi veruju da ćeš da daš gol, vide sebe u tvojoj poziciji. I ti odeš i – promašiš. Da li je moguće? Šta više da uradiš? Kao da sam razočarao svoj narod, celu zemlju - rekao je Mitrović na početku RTS serijala „Na putu za Katar“.

OVE DATUME MORATE DA ZAPIŠETE Ceo raspored Svetskog prvenstva, evo kad igra Srbija - sve na jednom mestu od početka do kraja

Proživljavao je Mitrović emotivne lomove i nije bio spreman da igra naredni meč za Srbiju.

- Posle dva dana smo gostovali Mađarskoj, nisam ni putovao na taj meč, imao sam stomačnih problema, povraćao danima. Pustio sam bradu, bio sam kao pop, ha-ha-ha... Tad sam očvrsnuo.

Koliko god sam sebi zamerio, javnost ga nije toliko uzela na zub.

- Nisam gledao tim očima. Iz mog ugla je to bilo... Spremao sam se ceo život za taj trenutak, da odvedeš svoju reprezentaciju na veliko takmičenje, gde nije bila 20 godina. I promašim. Onda kreću misli: „Zašto treniram?“ Preispituješ sebe, mozak kreće da se igra s tobom, ne kontrolišeš misli. Jedan negativan komentar će te pogoditi više nego 100 pozitivnih. Onda se setiš da nisi jedini fudbaler koji je promašio penal. I opet bih ga šutirao - obasnio je Mitrović.

Godinu dana kasnije postigao je gol protiv Porugala i postao heroj... Priča Aleksandra Mitrovića je nestvarna.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading