USTAŠE SA TRIBINA DOBILE KAZNU Vikali "za dom spremni", sad "popili" doživotnu zabranu (VIDEO)
EPA

Hrvatsi iseljenički klub Sidnej junajted koji se takmiči u australijskoj drugoj ligi uspeo je da stigne do finala australijskog kupa, a tamo su izgubili od Mekartura. Navijači su nedoličnim ponašanjem uništili meč, a sada će zbog toga ekipa morati da plati 15.000 dolara.

Tokom meča je osam navijača izbačeno sa stadiona, a dvojica su dobila doživotnu zabranu dolaska na fudbalske utakmice koje organizuje Fudbalski savez Australije. Sada je klub dobio poslednju opomenu pred drastičnije kazne jer su im se slične stvari dešavale i ranije.

 

 

Svaki sledeći nacistički ispad biće kažnjen oduzimanjem bodova, izbacivanjem iz takmičenja, a ukoliko se nešto slično desi u kupu Sidnej junajted, koji se nekada zvao Sidnej Kroacija dobiće trogodišnju zabranu igranja u kupu.

Savez je osim novčane kazne i pretnji daljim suspenzijama od kluba tražio da uključi svoje navijače u edukativne programe koji se bave iskorenjivannjem rasizma, a naložio je i da jedan deo navijača mora da radi u aboridžinskim i jevrejskim zajednicama na volonterskoj bazi.

Ovaj klub nastao je 1957. godine kao klub hrvatskih iseljenika, kojih je veliki broj u Australiji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading