ŠOK U SVETU FUDBALA Zelenski dao zeleno svetlo, Ukrajina će biti domaćin Svetskog prvenstva?!
Foto: Sajt predsednika Ukrajine

Ratom pogođena Ukrajina mogla bi da postane domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu na iznenađenje sveta, i to baš na godišnjicu veka postojanja najvećeg takmičenja pod okriljem FIFA.

Kako otkriva "Tajms", Ukrajina je spremna da postane ko-kandidat Španiji i Portugalu u njihovom pokušaju da zajedno organizuju Mundijal 2030. godine, a zvanična potvrda o svemu očekuje se u sredu!

NAJAVIO KRAJ KARIJERE Legendarni Argentinac Iguain ide u fudbalsku penziju

Renomirani list javlja da je sve spremno za potvrdu ovakve odluke o kandidaturi i navodi da je ona dozvoljena od strane predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, kao i nacionalnih vlada Španije i Portugala. Po njihovom zajedničkom dogovoru, Ukrajina bi dobila mogućnost organizovanja jedne od grupa na turniru.

LUDA FUDBALSKA PRIČA Igrao je za Inter, zbog droge "padao", vodio buran život, a sada moleriše da bi preživeo

Predstavnici FS Španije i Portugala će predstaviti ovo parterstvo u sredu u prostorijama UEFA, a njihov predlog počivaće na ideju da fudbal može da vrati nadu i mir u svet. Iako bi bile potrebne bezbednosne garancije, očekivanja su da bi do 2030. situacija u Ukrajini bila razrešena i da bi zemlja imala određeno vreme za ponovnu izgradnju neophodne infrastrukture.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading