LUDA FUDBALSKA PRIČA Igrao je za Inter, zbog droge "padao", vodio buran život, a sada moleriše da bi preživeo

U jednom trenutku delio je svlačionicu sa nekim od najboljih fudbalera u istoriji, u sledećem nije znao kako će preživeti do sutra! Čudesnu fudbalsku, ali i životnu priču ima Italijan Fabio Maćelari (48), svojevremeno levi bek u Seriji A. Danas je on daleko od fudbala i radi kao zidar, što verovatno nikada nije mogao ni da zamisli.

Bivši fudbaler kojeg je Inter davne 2000. godine kupio za sedam miliona evra nakon završetka igračke karijere već je imao nekoliko neobičnih radnih mesta. Za profesionalca koji je svojevremeno bio veliki talenat italijanskog fudbala nije uobičajeno da radi kao konobar, pekar, šumar ili zidar, a Fabio je sve to prošao. Jednostavno, nakon prekida profesionalne karijere sa 30 godina shvatio je da nečim mora da se bavi kako bi preživeo. O tome nije razmišljao dok je zarađivao mnogo novca kao fudbaler. 

-U Bolonji sam zbog operacije pauzirao četiri i po meseca, a kada sam se vratio na teren otišao sam u Porto Servo i iznajmio jahtu. Tamo su mi se pridružile dve Ruskinje, bila je luda zabava. Kada su u Bolonji saznali za to, raskinuli su ugovor sa mnom - ispričao je Maćelari u jednom podkastu i tako potvrdio u kojem je trenutku njegova karijera otišla u nepovrat. 

LALATOVIĆ PREŽIVEO NA BRDU Sjajna utakmica puna preokreta između Čukaričkog i Nišlija završena remijem

Nije to bio jedini incident u karijeri Fabija Maćelarija. Vlasniku Kaljarija je svojevremeno priznao da redovno uzima kokain dok igra za njegov klub, a narkotici su mu stvorili ogromne probleme. Postao je zavisnik, ogromne količine novca trošio je na drogu, a igračka karijera polako se gasila. Iako je imao želju da igra, brzo je postalo jasno da očekivanja iz mlađih dana neće ispuniti, pa je već sa 30 godina počeo da se "razvlači" po amaterskim klubovima u Italiji. 

Tada je počeo da pronalazi i dodatne poslove kako bi preživljavao jer je navikao na luksuzan život. Iako više nije mogao da živi kao u vreme kada je svlačionicu delio sa Ronaldom ili Klarensom Sedorfom, Fabio Maćelari je i dalje imao ogromne troškove. Ipak, u narednim godinama uspeo je da se smiri - sa fudbalom je potpuno prestao, a na različitim poslovima počeo je da zarađuje kao obični ljudi. 

-Plan je da ostanem u mojoj vikendici i preuredim dve ili tri male sobe. Srećan sam zbog ovog što imam, odnosno nema potrebe da se svaki dan vozim u Ferariju ili jedem skupa jela u restoranu. Ja sam zadovoljan s ovim što imam. Tako je, kako je - rekao je Fabio. gg

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading