PIKSI NEMCIMA "OTEO" SAMARDŽIĆA Evo ko je mladi fudbaler zbog čije se izjave ovih dana podigla velika prašina
Tanjug

Fudbalere Srbije u subotu na "Marakani" očekuje meč sa Švedskom, a tri dana kasnije sledi meč sa Norveškom u gostima.  

U ekipi se nalaze dvojica debitanata, Srđan Babić i Stefan Mitrović, dok je Piksi otkrio i da je razgovarao sa Lazarom Samardžićem.Momak srpskog porekla rođen je u Berlinu, prošao je sve mlađe selekcije Nemačke, a našao se i na poslednjem spisku njihove mlade reprezentacije

- Što se tiće Lazara Samardžića iz Udinezea bio sam tamo da bih pogledao njega. Imali smo telefonski razgovor, početkom septembra, objasnio sam mu koje su namere i želje. U razgovoru sam primetio da nije bilo dileme da li će izabrati Nemačku ili Srbiju. Dogovor je da u sledećem ciklusu, u martu 2023. godine, ako bude ovako nastavio da igra, da bude i na spisku Srbije, da debituje. Na svima njima je da izaberu, ako već imaju izbor, da izaberu jednu ili drugu stranu. To su igrači sa srpskim imenima i prezimenima i za mene tu nema dileme - kazao je selektor Stojković. 

PIKSI NEMCIMA

EPA-EFE/GABRIELE MENIS

 

PIKSI SE OBRATIO NACIJI Neću u startu da pravim greške, samo kao tim imamo šanse za veliki uspeh

Potom je i objasnio detaljno kako on lično vidi ovog 20-godišnjeg vezistu. 

- On je član Udinezea, igra u jednoj od najjačih liga. Lazar poseduje potencijal, kvalitete, ima izvanrednu levu nogu i pregled igre. Primetio sam, ne samo u ovoj poslednjoj utakmici, već i duži period, da zaslužuje pažnju. Voli da ima posed lopte, ofanzivan je igrač, tek je na početku karijere, talentovan je.  Nema tu neke velike filozofije i ne treba praviti neke naslove... Važno je da su opredeljeni da igraju za Srbiju i treba misliti na budućnost. U prošlosti smo ostajali bez nekih igrača, verovatno smo bili nemarni, da ne pominjem imena... To je sve život, ne želim da pravim neke greške u startu, a da imamo sve na dlanu. Na meni je da uputim poziv, da u nekoj proceni pokažem da nam je stalo. A na njima je da odluče - jasan je Piksi. 

Lazar Samardžić igra na poziciji ofanzivnog veznog. Ponikao je u mlađim kategorijama Herte gde je bio kapiten. Potom je prešao u Lajpcig, a prethodnog leta postao je član Udinezea. Ove sezone počeo je sve redovnije da igra i na sedam mečeva postigao je dva gola.  Inače, nedavno je rekao da se više oseća kao Nemac nego kao Srbin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading