ŠOKANTAN PORAZ BAJERNA Augzburg iznenadio šampiona Nemačke, Veljković strelac za Verder (VIDEO)
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Doduše, više ne znamo da li bi to trebalo da klasifikujemo kao iznenađenje s obzirom na to da im je ovo četvrti meče bez pobede u nizu u domaćem šampionatu.

Ono što ga razliku jeste što je tim Julijana Nagelsmana poražen za razliku od prethodna tri gde su stigli do boda, a presudio im je Mergim Beriša u 59. minutu igre. 

Jedna duga lopta nakon prekida stigla je sa polovine terena do brazilskog defanzivca do Iaga. Kao da su se svi igrači fokusirali na njega, pa je pojačanje iz Fenerbahčea ostao sam, a Beriša to koristi i trese mrežu Manuela Nojera.

Time je aktuelni šampion Nemačke nastavio svoj negativan niz tokom Oktobarfesta, a koji je pre ovog meča glasio tri poraza u poslednjih pet utakmica. 

U preostalim mečevima Jusufa Mukoko je doneo Borusiji iz Dortmunda pobedu u derbiju kola protiv povratnika u ligu Šalkea.

NIJE PROBLEM U MIHAJLOVIĆU Bolonja poražena od Empolija na debiju Tijaga Mote (VIDEO)

Igrao se 79. minut kada je Marius Volf uputio upotrebljiv centaršut sa leve strane koji je išao ka golu, a mladi napadač se sjajnim pozicioniranjem našao u prilici i glavom udario loptu koja je zatresla mrežu. 

Do pobede je stigao i Ajntraht na gostovanju Štutgartu rezultatom 3:1.

Domaćinu je presudio Daiči Kamada iz slobodnih udaraca. Najpre je u šestom minutu njegov pokušaj odbranjen, ali je lopta stigla do Sebastijana Rodea koji je glavom smešta preko linije, da bi u drugom poluvremenu zakačila nakoga u živom zidu i ušla u gol.

Do kraja je pozajmljeni igrač portugalskog Sportinga Tiago Tomas smanjio i uneo dramu koju je otklonio hrvatski fudbaler Kristijan Jakić na asistenciju sveprisutnog Japanca. 

Nije ni Srbija bila bez predstavnika pa je tako naš Miloš Veljković doneo bod Verderu u remiju sa Bajerom rezultatom 1:1.

Kerem Demirbaj je prepoznatljivim preciznim udarcem doneo prednost ekipi iz Leverkuzena u 57. minutu, ali se Veljković najbolje snašao u 82. nakon loše reakcije golmana "apotekara" Lukaša Hradeckog i doneo izjednačenje i konačan rezultat.

U subotu se igra još jedan meč kada se od 18 časova i 30 minuta sastaju Borusija iz Mehengladbaha i RB Lajpcig. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading