HRVATSKI INTERNACIONALAC IZ INDONEZIJE STIGAO U ŠUMADIJU “Super Šimić” u Radničkom 1923
Foto: Radnički 1923

U mlađim kategorijama Šimić je igrao za Rijeku i Zagreb, a u seniorskoj konkurenciji za ruski Himki, letonsku Daugavu, zagrebačke klubove Dinamo i Lokomotivu, mađarske Vašaš i Ferencvaroš, slovenačku Muru, poljski Belhatov, Inter ali iz Zaprešića i italijanski Pordenone u Evropi. Potom sledi velika azijska turneja. U Vijetnamu je postao prvvi evropski igrač koji je osvoji i nacionalno prvenstvo i Kup. U Maleziji je, bio, takođe, efikasan, pa je sledeća Šimićeva fudbalska destinacija bila Indonezija i Džakarta, glavni grad ove ostrvske zemlje. Na 111 utakmica postigao je 76 golova i dobio nadimke Princ od Persije i Super Šimić. Prethodnih dana trenirao je sa ekipom Istre iz Pule i sada se ukotvio u Šumadiji.

– Izostanak realizacije svakako je jedan od razloga koji je uticao na našu odluku da potražimo pojačanje u napadu. Odlučili smo se Marka Šimića, iskusnog napadača koji je napravio zaista veliko igračko ime u Aziji i tamo ostvario prilično impozantne brojke. Verujemo da će nam igrač takvog profila doneti bolju realizaciju i preko potrebne bodove u nastavku prvenstva – ističe Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923.

Otišli Mirić i Milisavljević

U Radničkom 1923 kadrovska cirkulacija bila je dvosmerna. Neočekivano, klub napustio kapiten Marko Mirić, pristupivši Mladosti iz Lučana. Iz Kragujevca je otišao i Miloš Milisavljević. O tome iz kluba nije bilo zvaničnih informacija, osim što su ih na zvaničnom sajtu “skinuli” iz sastava prvog tima.

Šimić kaže da su prvi utisci o klubu više nego pozitivni i da se sve ono što je čuo od nekih svojih prijatelja iz sveta fudbala pokazalo tačnim. Naglasio je i to da je njegov zadatak u timu, kako se to u Hrvatskoj popularno kaže, zabija golove, ali i da to nije jedini način na koji može da doprinese dobrim rezultatima kluba. Procenjuje i da će mu, s obzirom na to da dugo nije igrao u Evropi, biti potrebno vreme da se prilagodi, ali veruje da će brzo da uđe u takmičarski ritam.

Interesantno, Šimić je već igrao na stadionu “Čika Dača”, kao član mlade reprezentacije Hrvatske, koja je u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope sa Srbijom igrala nerešeno – 2:2.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading