JEZIVO Novi dokazi protiv Mendija: Imao posebnu sobu za silovanja i dva čoveka koja su "targetirali" žrtve
EPA/ Shaun Botterill

Benžaman Mendi optužen je za silovanje, a ukupno 13 devojaka tužilo je njega ili njegovog saučesnika. Na suđenju koje je počelo otkriveni su pojedini detalji njegovih skandala. Tužilaštvo je iznelo dokaze o posebnoj sobi u koju je Mendi vodio devojke pre nego što ih je u njoj se*sualno zlostavljao.

Sve se dešavalo u njegovoj izolovanoj kući u Češiru, nakon što je devojke uglavnom upoznavao u noćnim klubovima Mančestera. Mendiju je pomoć pružao Luj Saha Maturi, čovek koji ima isto ime kao slavni fudbaler Mančester junajteda, ali nisu u rodbinskim vezama. Saučesnik je "targetirao" devojke u klubovima i "kreirao situacije" koje francuski fudbaler može da iskoristi. Nakon toga bi se Benžaman sa žrtvom odvezao do svog doma, gde je napastvovao devojke i silovao ih.

Na početku suđenja tužilaštvo je navelo da su Benžaman Mendi i njegov saučesnik pokazali "bezumnu ravnodušnost" prema žrtvama, koje su im postale plen i igra. Izlazili su u klubove po Mančesteru sa namerom da "love" devojke koje bi nekadašnji levi bek "Građana" kasnije odveo u krevet i silovao.

Po informacijama koje su iznete na sudu, devojke su bile žrtve francuskog fudbalera u različitim situacijama, čak i onda kada su mu jasno govorile da ne žele da imaju odnose sa njim ili kada ih je napio dovoljno da nisu bile u stanju da ga odbiju. One nisu imale ni mogućnost da pobegnu iz Mendijeve vile vredne preko pet miliona funti, jer je francuski fudbaler imao detaljno pripremljen plan.

Svaki od 22 prekršaja za koji je počelo suđenje dogodio se u pomenutoj vili, starom zdanju sa ogromnom gvozdenom kapijom daleko od civilizacije. Najbliže mesto udaljeno je 15 minuta hoda seoskim putem bez osvetljenja, pa devojke koje su završile na imanju svetskog šampiona sa reprezentacijom Francuske nisu imale šansu da dozovu pomoć.

One su prilikom odlaska na imanje ostavljale mobilne telefone kako ne bi mogle da komuniciraju sa ostatkom sveta, ali i kako ih niko ne bi locirao preko društvenih mreža. Takođe, pojedine devojke navele su da su nakon noći provedene na imanju morale da zamole osoblje vile da im otvori vrata i ulaznu kapiju kako bi konačno uspele da pobegnu.

Po prvim informacijama, jedna žena svedočila je kako je u kuću namamljena zbog sastanka sa drugim muškarcem, jedna tvrdi da je bila silovana tokom menstruacije, dok je jedna od žrtava bila maloletna u trenutku silovanja. Pet devojaka optužilo je samo Mendija za napad, njih šest optužilo je za napad samo Sahu, a dvojica osumnjičenih izjasnili su se da nisu krivi ni po jednoj od 22 tačke!

Njima dvojici preti duga zatvorska kazna, a Benžaman Mendi mogao bi da provede između rešetaka od pet do 20 godina. Već se nalazi u surovom zatvoru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading