FUDBALERI U STRAHU Otkazan meč Atletika i Juvea, bombe padaju u Gazi, Madriđani vraćeni sa aerodroma
Arenasport/printscreen

Prijateljska utakmica između Atletiko Madrida i Juventusa, koja je trebalo da se odigra u nedelju u Tel Avivu, otkazana je iz bezbednosnih razloga.

Na Bliskom istoku je trenutno vrlo napeta situacija pošto je Izrael bombardovao pojas Gaze i u napadu je ubijeno najmanje desetoro ljudi. Između ostalog, stradao je komandir Islamskog džihada, ali i petogodišnja devojčica, dok je više od 40 osoba povređeno u ovim napadima. 

Jasno je da zbog odgovora Palestine postoji strah za fudbalere Juventusa i Atletiko Madrida, pa je utakmica u poslednji čas otkazana, odnosno igrači španskog kluba nisu smeli da se ukrcaju na avion.

VEĆ ZA VIKEND NOVI KLUB? Oglasio se čuveni fudbalski novinar, poznati detalji transfera Filipa Kostića

Dijego Simeone je na aerodromu razgovarao sa vlasnikom kluba Idanom Oferom i tražio od njega da se pronađe alternativno rešenje, i da se meč možda ne odigra u Tel Avivu, ali su iz Juventusa poručili da su njihovi igrači uplašeni za bezbednost. Spominjala se i Doha, međutim na kraju nije došlo do saglasnosti dva kluba.

Sada se traži mesto u Evropi gde bi mogli da odigraju prijateljsku utakmicu, poslednju uoči nove sezone, dok će svi navijači koji su kupili ulaznice za susret u Izraelu - dobiti novac nazad. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading