MENI JE MAJKA DALA ŽIVOT, JA SAM NJOJ PRODUŽIO Potresna priča o hrvatskom fudbaleru koji je dao jetru majci
Foto: Printscreen/instagram

Hrvatski fudbaler Robert Perić-Komšić donirao je jetru svojoj teško oboleloj majci Ljiljani. Sve se dogodilo pre četiri meseca, a igrač i njegova majka osećaju se dobro posle zahvata.

- Bogu hvala, sve je prošlo OK, operacija i oporavak. Oboje smo dobro, ja sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život - rekao je Perić-Komšić za "Vinkulju" a prenosi "Indeks".

DA PROMENIMO TOK SEZONE Fudbaleri Partizana na Kipru vidaju superligaške rane

Mladi napadač četiri meseca nakon operacije trenira gotovo potpuno normalno, uz razumljivo izbegavanje jačih duela budući da mu je odstranjeno 70 odsto jetre. Na početku nije delovalo tako, jer nije bilo sigurno da li će biti u prilici da se opet profesionalno bavi fudbalom.

- Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom trenutku uopšte nisam razmišljao o tome da li zaigrati ikad ili nikad. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo bilo je sporedno.

- Mama je veći heroj od mene. Ne daj bože nikome ono što je ona proživela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna. Otac Nedeljko ima više od 50 godina, što je uz masnu jetru jedan od dva faktora iskljujućih za donorstvo. Rizik je bio ogroman, a mami je vreme isticalo. Bila je životno ugrožena, stomak joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene, spakovao sam stvari i odleteo za Istanbul - priča Perić-Komšić.

"ZVEZDAŠI" BLIZU OBARANJA REKORDA Veliko interesovanje za sezonske karte crveno-belih

- Poruke podrške i ohrabrenja stizale su stvarno sa svih strana. Teško mi je pronaći prave reči kojima bih opisao koliko je to za mene značilo u tim trenucima. Ovim putem zahvaljujem svima koji su nam dali dodatnu snagu u toj borbi.

Oboje rekovalescenata vraćaju se normalnom životu.

- Mama mora uzimati terapiju, ali to za nju nije nikakva novost jer je već godinama pod lekovima. Meni su svi nalazi uredni, jetra je dva meseca nakon operacije bila gotovo u celosti regenerisana.

- Uglavnom, bežim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi, verujem, učinio svako ko je odrastao u funkcionalnoj porodici. Meni je majka dala život, ja sam njoj produžio.

- Ne znam kada ću na teren u službenoj utakmici, trener Radotić me još malo dozira, ipak sam četiri meseca bio pasivan, pa da sad ne puknem. Ali sve bliže sam povratku - zaključio je Perić-Komšić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading