MAMIĆ ŽESTOKO UDARIO PO MODRIĆU Nekadašnji predsednik Dinama bez dlake na jeziku o zvezdi Reala: Doveo sam ga kao izbeglicu, a nijednu lepu reč nije rekao o meni
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

U junu 2018. godine, Zdravko Mamić je osuđen na šest i po godina zatvorske kazne zbog zloupotrebe položaja i izvlačenja velike količine novca iz Dinamo Zagreba, a ta presuda je potvđena u martu 2021. godine.

Sada, nekada prvi čovek "modrih" živi u Međugorju u Bosni i Hercegovini, a u poslednjoj izjavi propisno je isprozivao nekadašnje igrače Dinama Luku Modrića, Matea Kovačića i Marcela Brozovića.

- Znate li ko je doveo Modrića, Kovačića i Brozovića? Ovaj genije. Oni pronose slavu svetom, a nijedan se ne usudi da kaže nijednu lepu reč za mene. Ja sam ga uzeo u Dinamo kao izbeglicu, nikad u životu nisam dobio ulaznicu ili dres od njega. Ali ta veličina nema hrabrosti da sazove ovakvu konferenciju i kaže: Pa, bando jedna, ja znam da Mamić nije ništa ukrao. Ja sam podizao Modrića na noge i doveo ga na ovaj nivo - rekao je Mamić i nastavio o najboljem hrvatskom fudbaleru:

- Koliko su oni uterali strah tom Modriću kom sam ja drugi tata i kog danas volim svim bićem. Drhtim nad svakim njegovim potezom. Patio sam šta su mu radili, jer on je fudbalska i ljudska veličina. Uzeo sam ga sa 13 godina kao izbeglicu, moj sin ga je prodao u Totenhem i posle u Real. Nikad u životu od njega nisam dobio ulaznicu ili dres.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Pojasnio je i kako je došlo do transfera druge dvojice igrača koje je pomenuo u govoru.

- Ja sam otišao po Kovačića u Linc i doveo ga u Dinamo, ja sam iz Dragovoljca doveo Brozovića. Danas njih trojica pronose slavu širom sveta, a nijedan se ne usudi da kaže lepu reč za mene jer bi bili zgaženi. Ja znam da me ti momci vole i poštuju, ali se plaše - rekao je Mamić.

Imao je poruku i za sunarodnike.

- Čuvajte Dinamo, čuvajte hrvatsku reprezentaciju, čuvajte budućnost svoje dece. Nemojte da vam bude normalno da vam svaki dan uzimaju iz novčanika. Ja nisam kleknuo. Nemojte da vam rade to sa referendumima.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Hrvatski mediji su preneli reči koje je bivši funkcioner izgovorio, a gotovo svi su istakli teške psovke koje su upućene sudijama koji su ga osudili.

- Majku vam je*em svima. Operite benzinom svoja prljava usta. Moje prezime Mamić je časno, i moja porodica. Sve račune smo platili, napravili ste od jedne časne porodice najveći progon. Kad sam bio u Zagrebu htjli ste da me dodirnete i da pijete sa mnom. Vi da meni sudite, mater vam je*em korumpiranu lopovsku. Mater vam je*em šugavu i bezobraznu. Izvinjavam se i vama medijima, znam da nije lepo što psujem. Vaši urednici su isto kleptomani, ne daju oni vama da budete istraživački novinari, da pišete pošteno - poručio je Mamić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading