RATOVI, DANI U BOLNICI, A DETE SI Ispovest nekadašnjeg fudbalera Zvezde koja nikog ne ostavlja ravnodušnim
Alo!/Vladimir Marković

Nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Miloša Degeneka život nije mazio.

Reprezentativac Australije je medijima na najmanjem kontinentu dao izuzetno tešku životnu ispovest, koja počinje 1995. godine u njegovom rodnom Kninu.

- Imao sam čudno i teško detinjstvo. Pobegneš iz jedne zemlje i izgubiš sve što si ikada stvorio. Imao sam 18 meseci kada smo pobegli u Srbiju, bio sam na traktoru sa mamom, bratom i porodicom. Na kraju sam živeo u kući sa još 22 osobe – počeo je Degenek za portal „Socceroos“, a iz svake reči koja je kasnije došla izbijale su najbolnije emocije.

Crveno-beli u punoj brzini na drugom treningu na Zlatiboru

- Onda dođe 1999. godina, imate još jedan rat, bili smo bombardovani. Ali, kao dete od šest godina razmišljam – „ovo je normalno“. Čujete sirenu, uđete u zgradu, u bunker 20, 30 metara pod zemljom i pomislite „U redu je, kada se završi bombardovanje izaći ćemo. Pomisliš to i onda kada vam kažu da ako bomba pogodi zgradu možda nikada ne izađete ili će vas neko iskopati posle tri meseca… Ali, kao dete mislite „sigurno ćemo izaći i ponovo se igrati žmurke“.

RATOVI, DANI U BOLNICI, A DETE SI Ispovest nekadašnjeg fudbalera Zvezde koja nikog ne ostavlja ravnodušnim

Alo!/Vladimir Marković

 

Sve što je prošao u najranijem detinjstvu nije moglo da ne ostavi posledice na Degeneka.

- Kao mlad sam često bio bolestan. Išao sam u bolnicu tri, četiri puta nedeljno. To je bio težak život, ali opet kao dete mislite da je to normalno, odlazak u bolnicu, injekcije, dodatni vazduh – mislite, to je ono kroz šta svako dete mora da prođe… Sada imam 28 godina, shvatiš da se to ljudima ne dešava, da nije normalno i da nisi imao najlepši život…

VELIKO POJAČANJE STIGLO U BAČKU TOPOLU Bivši fudbaler Crvene zvezde pojačao TSC (FOTO)

Istakao je iskusni štoper da ga sve stvari kroz koje je prošao teraju da još više ceni ono što su roditelji uradili za njega.

- Moj tata je u to vreme odlučio da ode u Australiju. To zaslužuje veliko poštovanje, jer je preuzeo rizik.

Bilo je to 2000. godine, sa 2000 dolara u džepu porodica Degenek je krenula u potragu za boljim životom.

- Veoma sam zahvalan svojim roditeljima što su se žrtvovali, prolazili kroz ratove i radili od pet ujutru kako bismo moj brat i ja mogli da kupimo par cipela. Porodica je uvek jedina stvar koja će uvek biti tu za vas – istakao je Miloš Degenek.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading