"ORLOVI" SJAJNO POLETELI, PA SVE UPRSKALI ZA PET MINUTA Srbija vodila 2:0, ali se vraća iz Ljubljane sa bodom - odluka pada u Norveškoj (VIDEO)
EPA

Sve je bilo u našim rukama, videli smo dva gola u prvom poluvremenu i veliku prednost. Činilo se da ćemo bez mnogo problema privesti meč kraju, upisati treću vezanu pobedu i otići na tromesečni odmor uz trijumf, ali...

Petominutni košmar i loše reakcije u odbrani koštale su našu selekciju, pa se iz Ljubljanje "orlovi" vraćaju sa bodom i najavom da će odluka o prvoplasiranom u našoj grupi pada u Oslu.

EPA

 

Srbija je odlično otvorila meč pred velikim brojem naših navijača u Ljubljani. Delovalo je kao da igraju na domaćem terenu. Inicijativa se isplatila u 9. minutu kada je Andrija Živković postigao svoj prvenac na asistenciju Filipa Mladenovića.

Na poluvreme smo otišli sa 0:2 jer je u 36. minutu Aleksandar Mitrović postigao svoj 46. gol u nacionalnom dresu. Delovalo je tada da smo rešili pitanje pobednika...

EPA

 

Ipak, usledio je najavljeni pad na startu drugog dela i Slovenija je sve kaznila u roku od pet minuta. Prvo pogotokom Čerina u 48. minutu, a onda i Šeška u 53.

"Orlovi" ne treba da očajavaju, igra naše reprezentacije ponovo je bila na odličnom nivou, a duel sa Norvežanima biće prava provera pred odlazak u Katar. Sigurno da je našoj selekciji potreban jedan takav meč pred veliko takmičenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Golove pogledajte u nastavku teksta.

 

SLOVENIJA - SRBIJA 2:2 (0:2)

Čerin u 48. minutu, Šeško u 53. minutu za Sloveniju - Živković u 9. minutu, Mitrović u 36. minutu za Srbiju

Stadion: Stožice (Ljubljana), Sudija: Mauricio Marijani (Italija)

SLOVENIJA: Oblak - Brekalo (od 46. Balkovec), Bivolj, Mevlja (od 85. Stanković) - Karničnik, Čerin, Kurtić, Sikošek (od 78. Verbić), Zajc (od 46. Crnigoj) - Šeško, Čelar (od 46. Šporar).

SRBIJA: V.Milinković Savić - Pavlović, Veljković, Milenković - Grujić (od 65. Sergej Milinković Savić), Maksimović, Mladenović (od 56. Jović), Živković (od 46. Radonjić), Lukić (od 56. Kostić), Tadić - Mitrović.

KRAJ!

90. minut - Još šest minuta nadoknade.

87. minut - Stanković ruši Jovića, prekida kontru Srbije i dobija žuti karton.

86. minut - Pravi i Piksi poslednju izmenu pa na teren šalje Uroša Račića umesto Nemanje Maksimovića.

85. minut - Poslednja promena kod domaćih, Stanković menja Mevlju.

83. minut - Pretio je sada Jović glavom nakon centaršuta Milinković Savića, ali ponovo pored gola.

78. minut - Četvrta promena kod domaćih, Verbić menja Sikošeka.

76. minut - Srbija nastavlja da pritiska! Sada je Radonjić probao iz teške pozicije, lopta prolazi iznad prečke.

74. minut - Start Karničnika nad Milenkovićem i žuti karton za fudbalera slovenačke reprezentacije.

68. minut - Šansa za Mitrovića! Nakon centaršuta Tadića probao je naš napadač glavom, ali lopta ide pored gola.

65. minut - Još jedna promena kod "orlova". Umesto Marka Grujića u igri je Sergej Milinković Savić.

56. minut - Dve promene u redovima Srbije, odmah reaguje Stojković. Umesto Filipa Mladenovića u igri je Luka Jović, a Sašu Lukića menja Filip Kostić.

54. minut - GOOOL! Posle samo 10 minuta u drugom delu Slovenija uspeva da izjednači! Benjamin Šeško se našao naometan u petercu "orlova" i lako poslao loptu iza leđa Vanje Milinkovića Savića.

48. minut - GOOOL! Čerin! Slovenija uspeva da smanji zaostatak odmah na startu drugog dela, odlična asistencija Šporara i pogodak veziste Rijeke.

46. minut - Počinje drugo poluvreme! Tri promene u redovima Slovenije i jedna kod Srbije. Nemanja Radonjić menja strelca prvog gola Živkovića, dok kod domaćina. Šporar menja Čelara, Crnigoj u igri umesto Zajca, a Balkovec zauzima mesto Brekala.

POLUVREME!

45. minut - Još dva minuta nadoknade u prvom poluvremenu!

36. minut - GOOOOL! Srbija vodi 0:2! Sjajna varka i centaršut Tadića pravo na glavu Aleksandra Mitrovića koji postiže svoj 46. gol u nacionalnom dresu!

31. minut - Nesportski potez Sikošeka koji je duži period vukao Živkovića za dres i na kraju dobio žuti karton.

30. minut - Najbolja prilika za Sloveniju. Benjamin Šeško je pronašao prostor i šutirao sa ivice kaznenog prostora, a njegov udarac nekako uspeva da odbrani Vanja Milinković Savić.

22. minut - Probao je Jasmin Kurtić sa nekih 18 metara iz slobodnog udarca, ali samo do živog zida.

12. minut - Umalo 0:2! Tadić je odlično šutirao iz slobodnog udarca, a lopta prošla tik pored leve stative.

9. minut - GOOOOL! Srbija vodi! Sjajan centaršut Filipa Mladenovića i pogodak Andrije Živkovića koji je prikrao iz drugog plana i glavom poslao loptu u mrežu!

6. minut - Prva prilika na meču za Srbiju. Centrirao je Dušan Tadić sa leve strane, a Aleksandar Mitrović bio najviši u skoku. Ipak, brani Jan Oblak.

20.45 - Meč je počeo!

20.36 - Velika podrška za "orlove" na stadionu "Stožice". Mnogo Srba koji žive u Sloveniji, ali i ljudi iz naše zemlje stiglo je da podrži "orlove".

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

20.30 - Zanimljivo je da Srbija do pre sedam dana nikada nije pobeđivala Sloveniju. Dva puta smo se sastajali sa "zmajevima" od nezavisnosti naše zemlje i bili poraženi 2011. u sada već čuvenom meču (0:1), a godinu dana ranije bilo je 0:0. Pre toga kao Jugoslavija i Srbija i Crna Gora odigrali smo četiri meča i svaki put je bilo nerešeno.

20.21 - Podrška za "orlove" stiže i od atraktivne rumunske teniserke Andree Prisikarju koja je poželela sreću Srbiji u Ljubljani.

 

 

20.05 - Norveška je uspela da sa 3:2 pobedi Švedsku na svom terenu i sada ima četiri boda više od Srbije (uz meč više). To je još jedan razlog više da "orlovi" slave u Ljubljani.

 

 

19.47 - Reprezentativci Srbije stigli su na stadion "Stožice".

 

 

19.30 - Što se tiče selektora Slovenija Matjaža Keka, on je napravio četiri promene u odnosu na meč u Beogradu. Od starta su šansu sada dobili Brekalo, Čerin, Sikošek i Čelar.

SLOVENIJA: Oblak - Brekalo, Bivolj, Mevlja - Karničnik, Čerin, Kurtić, Sikošek, Zajc - Šeško, Čelar.

19.25 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi odlučio je da ponovo promeša karte. Po prvi put ćemo na terenu tokom novog ciklusa Lige nacija od starta meča gledati Filipa Mladenovića i Marka Grujića na terenu. 

 

 

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 4. kola B grupe Lige nacija između Slovenije i Srbije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Ljubljane.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading