OTKAZAN MEČ ZBOG BOJKOTA Borjan i saigrači neće da igraju za Kanadu, traže da im se isplate premije
Tanjug/Ap

Meč KONKAF Lige nacija između reprezentacija Kanade i Paname odložen je nakon što su Milan Borjan i njegovi saigrači odlučili da bojkotuju igranje za nacionalni tim zbog neisplaćenih premija.

- Vreme je da zauzmemo stav za budućnost fudbala u Kanadi. Želimo da radimo zajedno sa našom organizacijom, ali odnosi su godinama bili napeti. A sada, Fudbalski savez Kanade nije poštovao naš tim i ugrozio je napore da podignemo standarde i efikasno unapredimo igru u kanadi - navodi se u saopštenju igrača, koji zahtevaju 40 odsto nagradnog fonda za Svetsko prvenstvo, paket putovanja za prijatelje i porodicu i da ubuduće imaju identičan procenat za naknade kada su u pitanju novac od utakmica i procenat zarađenog novca na Svetskim prvenstvima.

OTKAZAN MEČ ZBOG BOJKOTA Borjan i saigrači neće da igraju za Kanadu, traže da im se isplate premije

EPA/Nick Didlick

 

Predsednik Fudbalskog saveza Kanade Nik Bontis pozvao je igrače na pregovore i izvinio se navijačima koji su želeli da gledaju utakmicu.

- Fudbalski savez Kanade radi sa igračima u dobroj nameri da pronađe put napred koji je fer i jednak za sve. Želeli smo da imamo diskusiju zasnovanu na činjenicama u okviru fiskalne realnosti sa kojom kanadski fudbal može da živi svaki dan. Posvećeni smo principima pravičnosti i verujemo da smo igračima predstavili fer ponudu. Uporedili smo našu ponudu sa drugim reprezentacijama iz celog sveta. Po pitanju rodne ravnopravnosti u pismu koje su pokrenuli igrači, Kanada se obavezala da će obezbediti potpuno iste uslove našoj ženskoj reprezentaciji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading