"ORLOVI" SRUŠILI NEGATIVNU TRADICIJU Tadić dirigovao, Mitrović nastavio da piše istoriju, navijači ponovo podbacili (VIDEO)
Tanjug/Ap/Darko Vojinović

Bilo je svega. Dobrog fudbala, lepih poteza, pravih takmičarskih duela, ali je ponovo nedostajala "samo" jedna stavka - navijači. Ponovo su podbacili fanovi i propustili priliku da podrže učesnike Svetskog prvenstva. Termin je bio idealan, nedelja, lepo vreme, ali nije ni to bilo dovoljno.

Kao i protiv Norveške, negde oko 10.000 ljudi bodrilo je "orlove", koji su ponovo odigrali dobar meč, ali ovog puta rezultat nije izostao. Slovenci su se pokazali kao odličan rival, pretili Srbiji, ali je kvalitet bio na našoj strani, što se na kraju odrazilo na konačan ishod.

Odlučio je da Dragan Stojković napravi veliki broj promena u startnoj postavi pa je samo četiri igrača iz prošlog meča počelo duel sa "zmajevima". Dva debitanta Erhan Mašović i Đorđe Jovanović osetili su šta znači nositi dres sa nacionalnim grbom. Napadač Makabija iz Tel Aviva je mogao odmah i da se proslavi, ali je upropasti dve velike šanse u prvih 10 minutu. Svakako da mu ne treba zameriti na tome, nikada nije lako na debiju.

Srbija je povela u 25. minutu preko koga drugog nego Aleksandra Mitrovića. Odlično je branio Jan Oblak, ali nije mogao da zaustavi našeg najboljeg strelca koji je naleteo na odbijenu loptu i upisao 45 pogodak u dresu "orlova". Na odgovor gostiju se čekalo samo šest minuta kada je Petar Stojanović bio najbrži u kontri, a onda uspeo da lobuje Predraga Rajkovića i na odmor se otišlo sa rezultatom 1:1.

Tanjug/Ap/Darko Vojinović

 

Srbija je nastavila da preti, naročito preko Mitrovića, ali je Oblak potvrdio zašto je jedan od najbolji golmana na svetu. Ipak, rešenja nije bilo u 56. minutu. Kapiten Dušan Tadić je centrirao, a na pravom mestu bio Sergej Milinković Savić.

Napadi su nastavili da se nižu, a onda stiže potvrda odlične igre u drugom poluvremenu. Prvo Luka Jović, a onda i Nemanja Radonjić krunišu sjajne asistencije Andrije Živkovića i Dušana Tadića za potvrdu prvog trijumfa protiv "zmajeva" ikada.

Tanjug/Ap/Darko Vojinović

 

Srbija je sada zauzela drugo mesto u grupi, nakon što je Norveška savladala i Švedsku u gostima sa 2:0. Naredni meč "orlovi" igraju već 9. juna upravo protiv Šveđana.

Golove pogledajte u nastavku teksta.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

SRBIJA - SLOVENIJA 4:1 (1:1)

Aleksandar Mitrović u 25. minutu, Sergej Milinković Savić u 57. minutu, Jović u 85. minutu, Radonjić u 90+2. minutu za Srbiju - Stojanović u 30. minutu za Sloveniju

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija)

SRBIJA: Rajković - Milenković, Mašović, S.Mitrović - Živković, Maksimović, Ilić (od 46. Radonjić), Ristić (od 46. Tadić), Sergej Milinković Savić (od 71. Lukić) - Jovanović (od 46. Jović), A.Mitrović.

SLOVENIJA: Oblak - Mevlja, Bijol, Blažič - Kamičnik, Kurtić, Stanković (od 63. Cerin), Zajc, Stojanović, Lovrić - Šeško (od 63. Šporar).

KRAJ!

90+2. minut - GOOOOL! Nemanja Radonjić potvrđuje pobedu! Sjajna asistencija Tadića koji je uposlio brzonogog ofanzivca i sada je ovo već ubedljiv trijumf!

90. minut - Još pet minuta nadoknade.

85. minut  - GOOOOL! Jović! Sjajan centaršut Andrije Živkovića koji je odlično ispratio napadač Real Madrida za potvrdu pobede!

71. minut - Van igre ide strelac drugog gola Sergej Milinković Savić, a šansu dobija Saša Lukić.

63. minut - Dve promene kod gostiju. Umesto Stankovića na terenu je Cerin, a Šeško prepušta svoje mesto Andražu Šporaru.

57. minut - GOOOOL! Sergej Milinković Savić! Nakon centaršuta Dušana Tadića najviši u skoku bio je vezista Lacija! Srbija ponovo vodi!

55. minut - Kakva šansa i kakva odbrana Oblaka! Mitrović je probao glavom, ali je praktično loptu koja je viđena u mreži, Slovenac uspeo da uhvati.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Stojković pravi tri promene. Na terenu su Dušan Tadić, Luka Jović i Nemanja Radonjić, a van igre idu Mihailo Ristić, Ivan Ilić i Đorđe Jovanović.

POLUVREME!

39. minut - Nemanja Maksimović je probao sa nekih 20 metara, ali je njegov šut otišao daleko preko gola.

30. minut - GOOOOL! Brzo stiže izjednačenje! Petar Stojanović najbrži u kontri, a onda lob udarac završava iza leđa Predraga Rajkovića.

25. minut - GOOOOOL! Aleksandar Mitrović! Na pravom mestu je bio kapiten Srbije kako bi došao do odbijene lopte nakon reakcije Oblaka i samo je glavom zakucao u mrežu!

22. minut - Žuti karton za Aleksandra Mitrovića nakon prigovora.

20. minut - Posle dužeg vremena prilika za "orlove", pokušaj Aleksandra Mitrovića sa nekih 18 metara, ali je loše zahvatio loptu naš reprezentativac.

7. minut - Velika prilika za Srbiju. Đorđe Jovanović je izbio sam na golmana Oblaka, ali he hteo nesebično da proigra Aleksandra Mitrovića, međutim, loše dodavanje i propala je prva šansa.

20.45 - Utakmica je počela!

20.30 - Stadion "Rajko Mitić" ponovo nije ni blizu pun, čak deluje da je na tribinama manje navijača nego protiv Norveške. Pozivi selektora i igrača nisu urodili plodom.

 

 

19.51 - Zanimljivo je da Srbija do sada nikada nije pobeđivala Sloveniju. Dva puta smo se sastajali sa "zmajevima" od nezavisnosti naše zemlje i bili poraženi 2011. u sada već čuvenom meču (0:1), a godinu dana ranije bilo je 0:0. Pre toga kao Jugoslavija i Srbija i Crna Gora odigrali smo četiri meča i svaki put je bilo nerešeno.

19.35 - Velike promene u sastavu "orlova". Dragan Stojković je odlučio da šansu ukaže dvojici debitanata Erhanu Mašoviću i Đorđu Jovanoviću. U odnosu na meč sa Norvežanima u prvoj postavi su ostali samo Aleksandar i Stefan Mitrović, Nikola Milenković i Sergej Milinković Savić.

 

 

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola B grupe Lige nacija između reprezentacija Srbije i Slovenije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa "Marakane".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading